Silly Season: Hammarby Bandy 2020/21 - Egorychev lämnar klubben

Silly Season: Hammarby Bandy 2020/21 - Egorychev lämnar klubben

Vi listar det som har hänt i Hammarby under hösten och tar upp aktuella rykten.

En Silly Season-artikel mitt under pågående säsong? Borde inte dessa påbörjas efter säsongsavslut? Ja, man kan tycka det.

...men det har hänt en del i Hammarby Bandy på senare tid och vi följer upp det som sker.

Senaste nytt i grön text:

Klara in:

22/12 Axel Jansson - halv/mittfältare - Falu BS
"Vad får det lov att vara?" "En Jansson tack." 
Hammarby förstärker från Falu BS och det är Axel Jansson som ansluter. Sedan tidigare har vi ju David Jansson i laget, även han med förflutet i dalaklubben. En förstärkning av Janssons kaliber är precis det Bajen behöver. Vi har det ju tunt på halven nu då både David Pizzoni och Robin Sundin dras med skador. Att den då 25-årige Axel Jansson värvas in från Falu BS känns därmed kanon. En perfekt julklapp helt enkelt. 

Till officiella hemsidan säger Jansson följande om flytten:
Jag är mittfältare och har även spelat ytterhalv. Jag är teknisk och har bra blick för spelet. Jag har trivts bra i Falun och i klubben, men en chans likt det här har ju inte kommit tidigare. Det här är alldeles för stort och roligt för att tacka nej. Jag hoppas att kunna bidra, och har stor respekt för uppdraget.
(Hammarbys hemsida)

Info: Axel Jansson värvas in säsongen ut och kan vara spelklar mot Sirius på annandagen.

18/12 Samuel Helmerson - försvarare 
Han har tränat med Bajen sedan september men inte tillhört laget officiellt, nu är han överens med klubben. Den 25-årige backen Samuel Helmerson är redo för spel omgående och säger följande till hemsidan:
Jag är svinpepp och har känt mig välkomnad sen första träningspasset. Nu vill jag vara med och bidra. 

Helmerson fyller på:
- Nu har jag hittat kärleken och glädjen igen och tycker det är skitkul. Ges jag möjligheten att komma in i det här nu så kommer jag att ta den.
(Hammarbys hemsida)

20/11-2020 Carl Malm - huvudtränare
Värvades som assisterande tränare inför säsongen men är nu klubbens huvudtränare sedan november då den "nya" huvudtränaren inför säsongen, Pierre Roos, tvingades att kasta in handduken efter bara en match. 

24/11-2020 Stefan Karlsson - tränarstaben
Säsongens förra huvudtränare togs in kort efter att Pierre Roos lämnat sitt uppdrag och finns nu med på avbytarbänken som en extra röst till huvudtränare Carl Malm.

16/10-2020 Pär Steen - ordförande 
Även på styrelsesidan har det skett förändringar under säsongen. Den nya ordföranden Anders Löfgren, som efterträdde Anders Gidrup, satt inte länge på posten som ordförande i Hammarby Bandy. Den 16:e oktober avgick han ut på grund av hälsoskäl. Sedan dess är Pär Steen, tidigare vice ordförande, nu ordförande i föreningen.

Klara ut: 

26/12-2020 Alexander Egorychev - anfallare
Idag på annandagen kom beskedet att Hammarby-anfallaren Alexander Egorychev åker hem till Ryssland och att hans kontrakt därmed avslutas. Egorychev skadade sig i mötet mot Villa Lidköping den 11/12 och gjorde illa knäet i en kollision med Robin Sundin. Den första prognosen lät meddela att han kunde bli borta åtta veckor, nu ser det ut som att han blir borta säsongen ut. På hemsidan står det: "Eftersom att rehabiliteringen väntas pågå över flera månader så väljer Hammarby och Egorychev att gå skiljda vägar. Egorychev återvänder därför till Ryssland, där han har fru och barn."

(Hammarbys hemsida)

19/11-2020 Pierre Roos - huvudtränare
En match fick han, sedan packades väskorna och hans tjänst avslutades. Ömsesidigt sades det vara - men nog finns det skäl att tro att andra förklaringar döljer sig under ytan. Att han röstades bort av en majoritet av spelarna uppges vara en av grunderna till hans plötsliga avgång.

16/10-2020 Anders Löfgren - ordförande
Valdes in som ny ordförande i somras efter Anders Gidrup men tackade för sig i höstas med omedelbar verkan. 

Rykten in:

16/12-2020 Niklas Gälman - back - Skutskär
Hammarby Bandy behöver förstärka på försvarssidan efter skadorna på David Pizzoni och Robin Sundin. Truppen är tunn och skulle verkligen må bra av nya defensiva krafter. Niklas Gälman känns som ett bra alternativ. Jesper Hvornum anslöt till SAIK och Daniel Bäck gick till Bollnäs, båda listade hos Division 1-klubben Skutskär inför säsongen. Den tredje från Skutskär, den spelande tränaren Niklas Gälman, skulle vara ett välkommet tillskott på Zinken. Enligt Sportbladet jagar vi honom.


16/12-2020 Robert Rimgård - back - hockeyspelare
Även om inget konkret finns på bordet borde Bajen ligga på luren och försöka locka över Rimgård igen. Läget i Hammarby Bandy är prekärt och tiden för en comeback har väl aldrig varit bättre, sett till rådande omständigheter. Försvarsspelaren Robban Rimgård har gjort mängder med säsonger i Hammarby och vunnit SM-guld med oss. Han spelade för Broberg förra säsongen men har nu lagt bandykarriären på hyllan och sadlat om till hockey. Rimgård spelar för närvarande i Trångsunds IF. 

Avskrivna rykten:

17/12-2020 Niklas Gälman - back - Skutskär 
Det blir ingen flytt till Hammarby för backen Niklas Gälman som ryktades till Bajen efter alla skadeproblem som drabbat oss. Huvudanledningen till att övergången inte går i lås är att han inte får ihop det socialt. I en kommentar till Bandypuls säger Viktor Karlsson (sportchef i Hammarby) följande:
- Han jobbar heltid och får inte ihop det sociala helt enkelt.

Reds kommentar: Vi får hoppas Karlsson har ett par andra ess i rockärmen och att folk ansluter. 15 spelare känns verkligen i det minsta laget nu när det tuffa jul- och nyårsschemat snart är här. 

Läs mer: Silly Season 2020:

*** *** ***

Fredrik Wiberg2020-12-26 16:18:00

Fler artiklar om Hammarby Bandy