Silly Season tabellen "just nu"
Vart hamnar lagen efter Silly Season?

Silly Season tabellen "just nu"

Silly Season tabellen ”just nu”

God dag… ja tänkte jag ska ge mig på att tippa läget i elitserien just nu, då vi har kommit en bra bit in på Sillys Season inför säsongen 2021/22. Det har hänt en hel del redan, och förmodligen finns ännu mycket att fixa med för klubbarna innan man har hela trupper klara. Så här ser min ranking ut i dagsläget… men den kommer med hundra procents säkerhet att ändras om en del innan allt är klart.

1. Villa Lidköping/AIK Bandy : Kan inte dela på Villa och AIK här… anledningen är att Villa ännu inte värvat nåt och heller ej vad jag vet tappat nån, (Petter Björling?) och att AIK värvat in guldtränaren Misja Pajskin från Jenisej och starka duon Teemu Mättää (lite osäker på Määttä då det ej står nåt på Gnagets sida nu) samt Robin Öhrlund från Sirius respektive Edsbyn/Gripen. Känns helt jämnt i nuläget mellan finallagen… men vilka blir kvar i ålderstigna Gnaget, ja det kan ändras mycket… Johan Willes slutar enligt vad som sades efter finalen i alla fall.

2. Villa/AIK (Text ovan)

3. Västerås SK: Mesta Mästarna VSK har tagit in en starkt trio … Martin Landström tillbaka från Rysslandsäventyr, Pontus Vilén stark spelare från VBK, samt 25 årige Viktor Spångberg från Motala, en otroligt stark spelare på väg att få det stora genombrottet. Lägger vi till Daniel Johansson som var skadad tills på slutet ifjol, så kan man nästan säga att VSK har förstärkt med fyra spelare inför 21/22… tror de flesta håller till på mitten med så det lär bli åka av i vinter. Viktige rutinerade Oscar Gröhn klar igår med.

4. Sandvikens AIK: Man ser ut att få behålla sitt starka och relativt unga lag som nu spelat ihop sig ett par år redan… man går från klarhet till klarhet och med nya skridskostarke Samuel Haeger från Sirius invärvad, så blir man ännu starkare. Tror dessutom det kommer hända mer bra grejer i SAIK innan Silly är klar. Mittstrategen Daniel Berlin lär fortsätta leda sitt SAIK mot framtiden och nya framgångar!

5. Edsbyns IF: Många kanske lyfter på ögonbrynen då jag placerar byn femma? Men kikar vi på vilka som ej är kvar… Simon Jansson, Popa Jonsson, Anders Svensson, Hans Andersson, för att nämna de starkaste… ja då är platsen just nu motiverad. In kommer ju Hellmyrs, Helavuori, Jimi Heinonen och Vadim Archipkin… så visst kan det bli bra på sikt… men jag sätter nog förlusten av stjärnmålvakten, Anders Svensson ändå som det stora tappet, han har betytt allt för Edsbyn så många år… och det kommer ta tid nu att spela in nya värvade samt målvakt framöver.

6. Broberg/Söderhamn: Ja tappet av Vadim och målvakt Henrik Rhenvall var ej bra, men sen kom positivare nyheter med Popa, Jesper Öhrlund, Max B mv och lovande Anders Erikanders från Rättvik in, lägger man till flera förlängningar med rutinerade spelare sen länge, ja då känns Söderhamnslaget i nuläget ändå som rätt klar 6:a! Mer är på G också. Svåraste tappet är målvakt Rhenvall, han har varit topp 5 minst i elitserien nu ett par år bakåt.

7. IFK Motala: Motala byter som vanligt lite finnar fram och tillbaka… två stycken nu, sen tappar man viktige Viktor Spångberg till VSK. Men laget ser rätt intakt ut ändå och man överraskade redan ifjol och bygger ofta med unga spelare och gedigen utbildning på sikt. Kan fixa slutspel igen och kul att Motala nu verkar satsa mer på bandyn efter en del tuffa år i bakvattnet.

8. IFK Vänersborg: Nästa Kamratlag att syna är Vänersborg, man har tappat viktige duon Olle Berglund och Jakob Jenefeldt, och sen att par till spelare… ännu ingen in men IFK har fortfarande kvar många av de bärande spelarna, så knapp med säker åttondeplats i nuläget. Ska bli spännande att se vad IFK kan få in framöver... ett par,tre bra och man är med i matchen igen om topp 6 åtminstone.

9. Vetlanda BK. Etu Peukuri assistkung från Finland tillkommer… har väl spelat i VBK förr och sen tappar man viktige Pontus Vilén till VSK… ja de gulskrudade kommer alltid tillbaka och man producerar ju ungdomar i parti och minut, synd bara att man aldrig får behålla sina spelare särskilt länge. Målkungen Joakim Andersson en oerhört viktig kugge för att VBK ska lyckas ta sig till slutspel.

10. IK Sirius. Tunga tapp på Jimi Heinonen, Samuel Haeger och inte minst Teemu Mättää som kanske var lagets bästa spelare ifjol… styrde det mesta Teemu och visade vägen för Sirius när hans far fick sparken med. Ted Bergström dock kvar och här är det en mycket skör 10:e plats som delas ut i dagsläget. Måste jobba in 2-3 bra spelare minst för att komma topp 8.

11. Frillesås BK: Laget gjorde verkligen en mycket bra säsong ifjol, man pressade och tog poäng mot bättre lag på pappret och med Jakob Jenefeldt nu tillbaka så blir man ännu bättre… en liten klubb som tänker smart och på Sjöaremossen går ingen säker och tar poäng mot ”Frille”. Ska bli spännande att följa deras silly season framöver.

12. Bollnäs Bandy. Känns såklart mycket tungt att lägga sitt eget lag så långt ner, men tappar man spelare som Hellmyrs och Helavuori som ändå drivit laget till stora delar på sina positioner, ja då kan det inte hjälpas. Christian Mickelsson kanske också försvinner, och det känns väldigt oroväckande för oss fans.  In kommer ändå unga finska duon Riku och Saki Hämäläinen, en skyttekung i Saki och sen en spelfördelare i Riku på mitten som också är bra på rören och har en bra bössa! Men två oprövade kort i eliten, så vi kan inte ställa för stora krav på dessa till en början. Patrik Nilsson och Jens Wiik kvar, det var mycket viktigt för Bollnäs. Någonstans mellan plats 12 och 14 är realistiskt i nuläget. Behöver få in två rutinerad spelare minst i laget, då kan Bollnäs komma topp 7-8 om man får vara skadefria och spela ihop detta unga mycket lovande lag!

13. Hammarby IF: Samma här som med Bollnäs, Fagerstöm och Mossberg försvinner till Ryssland och AIK, och även om man värvat in 4 rätt okej spelare så har man också tappat Klim Tarasenko och Philip Åström med… ja en tuff start på Silly för Bajen som just nu enligt mig inte är bättre än på 13:e plats i kamp med Bollnäs strax före ändå. Rutinerade Robin Sundin, och Pizzoni Elfving, blir de kvar? Ja det är nog lika viktigt som att Nilsson och Wiik spelar vidare i Bollnäs.

14. Örebro SK Bandy: Viktiga tränarparet Eriksson & Holmgren fortsätter efter succén då man lotsade upp ÖSK i elitserien förra säsongen! Laget har byggt på sikt i sin hall och äntligen fick man till det, ett spännande lag som dock behöver några förstärkningar av elitklass för att fixa kontrakt nästa år… men min ranking att man minst har två lag bakom sig i dagsläget är grundat på prestationen ifjol och att man inte tappat just någon spelare… Saku Hämäläinen stack ju tidigare under fjolåret. Ja kan bli både fågel eller fisk för SK detta?

15. IFK Rättvik: Nästa lag som tog steget upp var masarna från Rättvik… det efter ett makalöst spännande kval mot Gripen Trollhättan, där små, små marginaler avgjorde sen Rättvik nätat på övertid hemma i den avgörande matchen. Unge lovande Anders Erikanders har lämnat för Broberg, och vad jag vet inga speciella värvningar in, så för mig så är man trots ett ungt och mycket lovande lag just nu näst sist i tabellen… man hade ju ifjol samarbete med Edsbyn med, och det blir väl svårt nu då man spelar i samma serie, och det är ju ett minus det också för IFK. Bör värva in 3-4 rutinerad spelare för att klara kontraktet.

16. IK Tellus: Sist men inte minst så måste någon placeras just där på sista plats… och då jag kollade Tellus trupp så är den väldigt tunn o skör i dagsläget… man har nästan fler ledare än spelar klara… visst kan det hända saker men man har tappat några redan bland annat Pontus Nordenfors till Bajen, så jag tror man får det väldigt svårt nu att konkurera med AIK och Hammarby i Huvudstaden framöver, och inte minst i Elitserien, men som sagt… lite tid finns än att åtgärda detta.
-----

Ja det var min syn på läget just nu, men som jag skrev ovan, det kan komma att ändras en hel del än åtminstone bland lagen från plats 6 till 16, där har många en del att jobba på för att få fulla trupper.

Topp 5 känns ändå rätt säkert… oavsett ordning då, men även där kan vi räkna med fler värvningar och kamp om vem som ska ta guldet 2021/22.

Ha en fortsatt fin fredag och helg alla bandylovers!

 

Torleif Wikström2021-04-23 14:25:00
Author

Fler artiklar om Sverige