Silly Season: Truppen börjar sätta sig
David Brodén återvänder till Hammarby Bandy.

Silly Season: Truppen börjar sätta sig

Redaktion Zinkensdamm med det senaste som har hänt i Bajen Bandy.

Det har varit en del aktivitet i Bajen under maj månad och nu under den senaste veckan. 

Om vi börjar med dagens nyhet: Mittfältaren David Brodén återvänder till Zinken efter några år i SAIK. Brodén har en del säsonger bakom sig i Bajen-tröjan och har kritat på för tre år. Roligt att Brodén är tillbaka i laget igen då han har ett stort hjärta för föreningen.

Igår (tisdag) kom ett mycket välkommet besked när de båda kaptenerna, Robin Sundin och David Pizzoni, skrev på för en fortsättning som gäller över nästa säsong. Vi har vant oss vid att både #17 och #11 har väntat med sina påskrifter en bra bit in på Silly Season-säsongen men i år kom signaturerna ovanligt tidigt. Två klasspelare som kan klubben och är representationen utåt för Hammarby.


Försvarsspelaren Robert Rimgård är tillbaka i Hammarby.

Vidare gör Robert Rimgård comeback i Bajen efter ett uppehåll från bandyn. En väldigt glädjande nyhet då försvaret i mångt och mycket var Hammarbys akilleshäl under fjolårssäsongen. Rimgård kan med sin rutin, och sin kompetens, förhoppningsvis vara med och stabilisera upp försvarsspelet under de kommande åren.

Andra nyheter är att halven Alex Adeheimer och mittfältaren Olle Öijer har anslutit till föreningen. David Jansson har förlängt sitt kontrakt och det har även Tom Nyström gjort.

En som avslutar kontraktet i förtid är Pavel Bulatov som har valt att gå till IFK Vänersborg. Den ryske försvarsspelaren gjorde bara en säsong hos oss, mestadels som libero, och det var väl med blandade resultat. Det blev bättre mot slutet av säsongen när han gick in som försvarare där hans kvaliteteter kom mer till sin rätt. Så här lyder anledningen till att avtalet sägs upp i förtid: Sportchef Viktor Karlsson till hemsidan:
- Den stora anledningen är att vi behöver vara försiktiga med vår budget i de fortsatt osäkra tider som råder. Det nya avtal vi ville nå med Pavel blev en för stor uppoffring för honom ekonomiskt och vi kom därför överens om att säga upp avtalet. 

Tränarfrågan?
Innan Silly Season-säsongen är över kanske Bajen får in nya röster i omklädningsrummet. Carl Malm har haft huvudansvaret sedan Pierre Roos hastigt fick lämna uppdraget efter bara en match förra säsongen. Frågan är om Malm stannar kvar på Zinken? Det har spekulerats i att den tidigare Tellusduon, Jonas Lindkvist och Richard Koch (tidigare spelare i Hammarby), kan vara aktuella för tränarjobbet. Under de kommande veckorna lär vi få ett klarare besked.

*** *** ***

Silly Season-säsongen sammanfattas: 

Nyförvärv
Alfred Rustas (mittfältare/anfallare) - IFK Rättvik
Pontus Nordenfors (mittfältare) - Tellus
Niklas Gifting (mittfältare) - Västerås
Axel Jansson (halv/mittfältare) - Falu BS
Alex Adeheimer (halv) - Örebro 
Olle Öijer (mittfältare) - IFK Rättvik
David Brodén (mittfältare) Sandviken
Robert Rimgård (back) - (comeback, senaste klubb Broberg)

Förlängningar
Lucas Dalin - (halv/mittfältare) 
Tom Nyström (back)
David Jansson (anfallare)
David Pizzoni (allround) 
Robin Sundin (halv) 

Förluster
Daniel Mossberg (mittfältare) - AIK
Christoffer Fagerström (anfallare) - Bajkal (Ryssland)
Philip Åström (anfallare) - Bollnäs
Fredrik Larsson (back) - Tellus
Klim Tarasenko (mittfältare) - Ljusdal
Pavel Bulatov (back) IFK Vänersborg

*** *** ***
 

Fredrik Wiberg2021-05-19 17:48:00

Fler artiklar om Hammarby Bandy