Silly Season-uppdateringar i Hammarby
Nordenfors jublar med Lebedev. Bild från säsongen 2019/20.

Silly Season-uppdateringar i Hammarby

Comeback, nyförvärv och tre förluster. Silly Season-säsongen har börjat.

Vi är i april, en månad där de första stegen av en ombyggnation av truppen brukar tas. Några spadtag har redan tagits och här är senaste nytt.

Trio lämnar Hammarby
Ganska väntat får vi säga hej då till Philip Åström och Klim Tarasenko som har lämnat föreningen. Duon fick de aldrig riktigt att lyfta i Bajen och både Åström och Tarasenko var utanför truppen många gånger under säsongen som spelades. Att Fredrik "Larry " Larsson tackar för sig var lite mer oväntat men där får vi nu utrymme att förhoppningsvis ta in en ny försvarare. Just defensiven var ihålig under föregående spelår så vi får hoppas sportchef Viktor Karlsson har några tänkbara förstärkningar där. Robert Rimgård är ett namn som gärna får ta en plats i backbesättningen kommande säsong. 

Läs mer om trion som lämnar Bajen på hemsidan.

Nyförvärv från VSK
Vi välkomnar VSK-spelaren Niklas Gifting till Södermalm. En 22-årig defensiv mittfältare med stor elitserierutin trots sin ringa ålder. Att han dessutom är Bajare stärker ju föreningens grönvita profil.

Gifting till hemsidan om valet att komma till Hammarby:
- Jag är från Stockholm och är bajare i grund och botten. Så jag har varit på på Zinken många gånger och kollat när Bajen spelat. Jag har haft kontakt med Viktor (sportsligt ansvarig) till och från tidigare, och när han ringde den här gången kände jag att det var dags, Det här är en chans jag inte vill missa.

Comeback av lovande mittfältare
Idag välkomnar vi dessutom Pontus Nordenfors tillbaka till Zinken. En spelare som var hos oss säsongen 2019/20 på ett utvecklingskontrakt och visade bitvis upp en hög potential i sitt spel. Föregående säsong tillbringade han i Tellus men nu har han bestämt sig för att framtiden är i Bajen. Det känns väldigt roligt att Pontus är tillbaka hos oss och jag tror och hoppas att den offensiva mittfältaren tar nya steg i Bajendressen.

Så här säger Nordenfors till hemsidan:
- Jag var sugen på en ny utmaning och ny miljö. I år kände jag mig också redo att ta klivet till Hammarby. Sen är jag ju Bajare. 

Vi önskar mittfältsduon välkomna till Bajen och hoppas på fler förstärkningar inom kort.

Tränarfrågan?
Kommer Carl Malm fortsätta en säsong till eller blir det rotation på sidlinjen? Det skulle inte vara osannolikt om Misja Pasjkin (med bakgrund både som spelare och tränare i Hammarby) återvänder till oss efter sin sejour i ryska Jenisej som nu är avslutad. 

*** *** ***

 

Fredrik Wiberg2021-04-08 10:42:00

Fler artiklar om Hammarby Bandy