Lagbanner
2019-11-16 13:15

Sirius - Sandviken

Inför: IK Sirius – Sandvikens AIK
Daniel "Bella" Berlin kommer "hem" till Studan igen, men återigen som motståndare.

Inför: IK Sirius – Sandvikens AIK

IKS ställs i dag mot SAIK hemma på Studenternas på den bandyklassiska tiden 13.15. Om den avslagstiden en lördag i november är bra eller inte återstår att se. Ett som är säkert är att en ny tuff match väntar Blåsvart.

Sirius är hittills oslagbara hemma på Studenternas efter storseger mot Åby och sedermera knapp seger mot Broberg. Laget kommer dock senast från en förkrossande 9-2-förlust, medan Sandviken å sin sida kommer från en fin 6-2-vinst mot Frillesås. Innan denna segern öppnade SAIK serien högt och lågt, först genom att vinna i Vänersborg, men därefter blev det förluster mot Edsbyn och Motala med endast ett mål producerat framåt totalt på dessa två matcher.

IKS har haft rejäla problem med SAIK genom åren. Nog för att Sandviken genomgående har varit bättre, men plusstatistiken är ändå i överkant. Senaste gången som Blåsvart gav SAIK på nöten var 27/10 2010 i en slaskig premiärmatch som faktiskt slutade med en femetta. I februari 2018 var det dock nära att bli en ny skrällpoäng, då det slutade 1-2 på Studenternas. Nu borde oddsen vara lägre på en skräll då SAIK inför säsongen tappat exempelvis Ted Haraldsson till just Sirius.

Nu är alltså SAIK något försvagade inför denna säsong. Åtminstone på det berömda papperet. Klubben har genomgått sånär som ekonomiskt stålbad efter att under en längre tid levt över sina tillgångar. De har dock kvar rutinerade spelare som Joel Othén, Daniel Berlin, Erik Säfström, Linus Pettersson och Jesper Hvornum för att nämna en handfull klasspelare. Därtill har de lyft fram flera talanger, där den egna produkten Hannes Edlund sticker ut och har potential att bli lika bra som en annan Edlund, Christoffer.

Det i sin tur förstärkta IKS får nu tillbaka Teemu Määttä efter avstängning. Hur laget formeras i övrigt är oklart då tystnad råder kring matchtruppen. Det som går att spekulera i är främst hur läget är med Jerker Ortman? Han har missat två matcher i rad nu. Oklart även huruvida det åter är dags att matcha Arvid Tapper, som så sent som på fredagskvällen levererade tre baljor i junior-elitserien, men som fick nöja sig med att spela juniorbandy i onsdags i stället för att vara med i Vänersborg.

Vädermässigt spås det bli gråmulet och eventuell nederbörd låter troligtvis vänta på sig tills senare på eftermiddagen då Uppsala Bois "girls" gör elitserie-premiär på Studenternas. Vi ses, 13.15!

Johannes Olanders2019-11-16 01:15:00
Author

Fler artiklar om Sirius