ABB Arena Nord, 2019-01-09 19:00

Västerås - Karlskrona

Sista matchen?

Sista matchen?

Imorgon lördag är det förhoppningsvis sista matchen för säsongen när Finspångs AIK gästar Sjöaremossen. Matchstart är 14.00.

Man skulle nästan kunna lägga karbonpapper på Finspångs förra säsong och Frillesås säsong anno 2012/13. Finspång låg topp fem när serien vände men slutade på negativ kvalplats där man räddade sitt allsvenska kontrakt genom segrar mot Djurgården. För Frillesås ser det ju nästan likadant ut men förhoppningsvis blir slutet bättre.

Finspång är absolut ingen lätt nöt att knäcka vilket bevisades vid premiären på Arena Grosvad där Frillesås vann med mål gjort av Joakim Strömbäck på övertid. Nu har i och för sig inte Finspång något att spela för men istället har de ju ingen press på sig vilket gör att laget kan släppa på knutarna och bara köra. De kommer med två segrar från den senaste veckans matcher där Blåsut, 8-5, och Mölndal, 10-8, betvingades på hemmaplan.

I laget har de likt oss en riktigt vass avslutare i form av Tobias Wallberg. Han skuggar Brandin och Lasse Karlsson i skytteligatoppen med sina 44 mål och satte 8 av dessa, 3+5, mot Blåsut och Mölndal. Man har också en mittfältsgigant som heter Johan Jansson som är den som serverar bollar framåt i plan. Hittills i år har han 23 assist vilket placerar honom på en fin fjärde plats i den totala assisttabellen för den södra allsvenskan. Den leder ju för övrigt Robin Mohlén med sina 29 poäng.

Andra spelare att se upp med är förre Surte-spelaren Nils Wikström och Mattias Söderman. Dessa båda är mittfältare och ligger även de högt upp i lagets poängliga. De har dock ingen lysande statistik på sina hörnor då de endast satt sex av 160 så det är i spelet Frillesås får ha den största kollen på gästerna.

Frillesås kommer från en riktigt bra insats borta mot Blåsut där positioner och spel var tillbaka i den klass som laget hade före jul. Förhoppningsvis kan man spinna vidare på detta och säkra kontrakten av egen kraft. Förutsättningarna är att vid vinst så är man garanterat säker. Oavgjort bör också räcka då Åtvidaberg, som möter Blåsut på hemmaplan, är på kvalplats en poäng efter och har -21 i målskillnad. Nässjö ligger precis ovanför strecket med samma poäng som Åtvid fast med +4 i målskillnad. De möter Mosserud, som redan är klara för degradering, i Stinsen Arena och bör inte ha några problem med att ta två poäng.

Men som alltid, man kan inte bara ställa ut grejerna och hoppas på det bästa utan det är fullt jobb som gäller. Och gör alla bara sitt jobb på hela banan så tror jag på ett bra resultat. Hur laget formeras låter jag vara osagt men oavsett vilka som äntrar isen så har jag en bra känsla i kroppen inför matchen.

/Knubbe

Fredrik Brorsson2013-02-22 23:21:02
Author

Fler artiklar om Frillesås