Hammarby Bandy - Västerås SK
1 - 2

Sjätte raka förlusten för Hammarby

Det vill sig inte för Carl Malms manskap som fortsätter att trampa vatten.

Hammarby var tillbaka på Zinkensdamms IP och gästades av Västerås. Zinkens blanka is täcktes ganska snabbt av ett snötäcke och det var nederbörd i stort sett hela matchen.

Det blev både en målsnål och chansfattig match mot den grönvita rivalen. VSK tog ledningen genom Robin Andersson som var bra under kvällen. Han sköt in 1-0 till gästerna snyggt bakom bakom Filip Mörkdal i den 29:e minuten, hans 23:e fullträff för säsongen.

Bortaledningen stod sig till pausvilan oc höll sig bra länge in på andra halvlek också. Som sig bör blev det en del kamp framför mål och de två nästkommande målen skulle bli rätt typiska "vilje-mål". VSK dubblade sin ledning på ett lyft, det stångades lite i straffområdet och sist på bollen var Jesper Jonsson som med stor vilja skickade in 2-0 till Västerås. Kanske inte så typsikt att just nummer sju blev målskytt, uttrycket "släkten är värst" förnekar sig sällan.

Hammarby tog kort efter VSK:s mål en timeout som gav Bajen den extra energin som behövdes. Reduceringen skulle komma ganska omgående och det var David Jansson som höll sig framme efter en stor samling av spelare framför Henrik Kjellsson i VSK-målet. 1-2 i den 80:e minuten var ett riktigt krigarmål, inte snyggt, men bolluslingen skulle liksom bara in.

Bajen fick lite tändvätska efter målet och hade några fler lägen men tyvärr blev det inget nätrassel och matchen slutade 1-2. Detta var Hammarbys sjätte raka förlust, vi har bara vunnit en match av de nio senaste och mörkret hopar sig.

...men visst finns det hopp. Tabellen är jämn, överkomligt motstånd väntar härnäst och kapten Robin Sundin är tillbaka. Tar vi tre raka segrar nu, det är faktiskt vad som måste begäras, så är vi nog topp 10 (åtminstone för ett tag). Efter det väntar sex tuffa matcher där Hammarby måste spela på sin yppersta nivå om det ska bli slutspel.

Återigen, fasta situationer. Vi hade 13 hörnor mot VSK - ingen förvaltades. Statistiken gick ned en procent, nu är vi "åttaprocentiga" i skyttet.

En spelarröst efter matchen: "Man skäms lite"
Kasper Milerud blev intervjuad efter slutsignalen av kommentatorerna Robert Tennisberg och Stefan Erixon, och sa bland annat så här i Sportbladet Play-sändningen:
- Det är fan dags för oss som bär den här tröjan att visa att vi vill bära den. Jag tror aldrig Bajen haft så här många torskar i rad. Man skäms lite.