Skada på Felix Nyman – missar minst två matcher

Skada på Felix Nyman – missar minst två matcher

Hammarby Bandys olyckliga skadeproblem fortsätter.

Det har varit en säsong med många skador och avbräck för Hammarby Bandy. Nu står det klart att backen Felix Nyman missar minst två matcher på grund av en fraktur i tummen. Olyckan var framme i helgens derby mot Tellus som Bajen vann med 6-3. Till hemsidan säger nummer 16 följande:

- Skadan uppstod vid ett frislag, det var ett skott som träffade lite olyckligt helt enkelt. Jag kände direkt att det var något som inte stod rätt till och fick bekräftat att det var en fraktur nu i helgen. 

Tom Nyström kommer gå in på Nymans position i backlinjen och det innebär förmodligen att Klim Tarasenko får gå in i rollen som defensiv mittfältare. Men det återstår att se hur tränare Carl Malm väljer att formera laget framöver. Hammarbys trupp är inte bred och vi har sedan tidigare landslagsmannen David Pizzoni ur spel. 

Ikväll väntar ett väldigt tufft test borta mot Villa Lidköping. På fredag åker Bajen upp till Hälsingland för möte mot Broberg/Söderhamn.

Hammarby parkerar för närvarande på en 12:e plats i den rekordjämna tabellen. Det är en poäng upp till åttondelsfinal och tre poäng upp till kvartsfinal. 

Efter två raka vinster finns det ett litet hopp om slutspel men det är bara sex matcher kvar av säsongen. Det kommer bli en kamp in i det sista om Hammarbys säsong kommer leva vidare efter den 23/2.

Hammarbys återstående matcher:

2/2 Villa (B)
5/2 Broberg (B)
12/2 Vetlanda (H)
17/2 Motala (H)
19/2 Edsbyn (H)
23/2 Sandviken (B)

*** *** ***

Fredrik Wiberg2021-02-02 14:07:00

Fler artiklar om Hammarby Bandy