Slutspelet närmar sig i Elitserien  – håll koll på datumen

Slutspelet närmar sig i Elitserien – håll koll på datumen

Två omgångar återstår och om en vecka börjar slutspelet i bandys elitserie.

På fredag är det full omgång i bandyns högsta serie och på tisdag likaså. Sedan vet vi hur grundserien i Elitserien 2020/21 slutade. 

Det är framför allt en härlig strid att se fram emot i kampen om åttondelsfinalerna. Det är många lag inblandade och det kommer att avgöras in i det sista vilka som får en slutspelsbiljett och vilka som får snöra av sig skridskorna och packa undan utrustningen. Lag 1-6 är direktkvalificerade till kvartsfinal medan lag 7-10 får göra upp i ett dubbelmöte (två åttondelsfinaler) om vilka som kniper de sista kvartsfinalplatserna. För lagen som kommer på plats 11-14 är säsongen slut. 

Nästa fredag, den 26:e februari, spelas åttondelsfinal 1 och returmatchen går av stapeln två dagar senare, söndagen den 28:e februari. Kvartsfinalerna inleds onsdagen den 3:e mars och eventuella femte kvartsfinaler spelas torsdag den 11:e mars. Söndagen den 14:e mars spelas semifinal 1 och blir det jämna serier spelas semi nr 5 måndagen den 22:a mars. Som tidigare är det först till tre segrar som gäller för avancemang.

Bandyfinalen spelas samma vecka som den eventuellt sista semifinalen, lördagen den 27:e mars. Läs mer om alla slutspelsdatum här.

Däremellan ska vi hinna med en slags "playoff-final" till Elitserien. Nästa säsong får vi stifta bekantskap med två nya lag i bandyns finrum, serien utökas från 14 till 16 lag. Alltså åker inget lag ur Elitserien den här säsongen utan vi får upp två nya lag från Bandyallsvenskan. Örebro är redan klara och kommer få sällskap av 2:an eller 3:an från den bandyallsvenska tabellen. Ett dubbelmöte mellan dessa lag kommer avgöra vem som får den sista biljetten till Elitserien 2021/22. 


ARKIVBILD: Matchbild från när Örebro var uppe i Elitserien, december 2008.

Det första mötet mellan de bandyallsvenska lagen äger rum lördagen den 6:e mars och returmötet spelas lördagen den 13:e mars. Det tredjeplacerade laget från den bandyallsvenska tabellen inleder på hemmais och i rond två är det bandyallsvenskans serietvåa som lirar hemma. Just nu innehas platserna av Rättvik (2:a) och Gripen (3:a).

De återstående omgångarna av Elitserien 2020/21

Fredag 19:e februari (alla matcher börjar 19.00)
AIK - Broberg
Bollnäs - Vänersborg
Frillesås - Sandviken
Hammarby - Edsbyn
Motala - Villa Lidköping
Sirius - Vetlanda
Västerås - Tellus

Tisdag 23:e februari (alla matcher börjar 19.00)
Broberg - Motala
Edsbyn - Sirius
Vänersborg - AIK
Tellus - Bollnäs
Sandviken - Hammarby
Vetlanda - Västerås
Villa Lidköping - Frillesås

Aktuell tabell

*** *** ***

Fredrik Wiberg2021-02-18 09:15:00

Fler artiklar om Sverige