Snart dags för seriepremiär!
Dags för seriestart!

Snart dags för seriepremiär!

Nu på söndag är det dags för HIK att skrinna ut på isen, och rivstartar med ett stentufft derby mot Djurgårdens IF. Upplagt för dramatik direkt alltså!

Eftersom Kung Bore ännu inte satt sig tillrätta i sin tron här nere i Svealand så blir det tyvärr lite av ett antiklimax direkt, gällande spelplats och matchtid.
Vi får nämligen bege oss till AIK Arena... nej, Gubbängens Bandy- och Skridskohall heter det ju! Och avslagtiden? 21:00!! Upplagt för klent med sömn på natten mot måndag med andra ord.
Trots den missräkningen så är det ändå skönt att äntligen få ta plats på läktaren, hänga upp bandYrollen, vifta med de rödsvarta flaggorna och ge vokalt stöd till våra härliga iskrigare, som de kommer att behöva en hel del av i denna premiär. Jag är inte superinsatt i hur de olika lagen har plockat in nya spelare, men DIF har tydligen gått väldigt bra på försäsongen, och är en given kandidat i tabelltoppen denna säsong. HIK har matchat mot ganska knepigt motstånd, med en hel del matcher mot lag från Allsvenskan. Där har man, av naturliga skäl, inte riktigt räckt till. Så om Lunden blir att räkna med i absoluta toppen denna säsong kommer att visa sig allt eftersom säsongen kickar igång.

Söråker klev av i september, och ersattes av Skutskär (som lade ner damlaget, men återstartar herrlaget), som hade tänkt återstarta i division 2, men som tacksamt
tog platsen i serien ovanför. Även Karlsborg klev av, men där gjorde Kalix en snygg aktion, genom att välkomna hela truppen till tätorten en mil norrut, och erbjuda dessa gossar att spela i det som nu alltså kommer att kallas Kalix U.

Förutom dessa klubbar återfinns som tidigare nämnts lagen från norr vid namn Östersund, Umedalen, Järvsö och Selånger. Gamla klassiska SSK har vi stött på i kvalsammanhang tidigare, men de tre föregående är helt nya bekantskaper för Helenelund.

Den stora snackisen i BandySverige har ju givetvis varit mångmiljonbygget AIKs oundvikliga konkurs. Att så mycket pengar satsats i ett lag, och sedan i princip helt ignorerats av klubbens supportrar saknar nog motstycke i modern svensk lagidrott. Det mest anmärkningsvärda i den här soppan är väl ändå det faktum att
Bandyförbundet ens gav klubben grönt ljus trots extremt röda siffror i böckerna. Det gick minsann bra att tvångsnedflytta IFK Kungälv för x antal år sedan, men varför
gjordes inga insatser för att stoppa Solna.... nej, ursäkta, Stockholmslaget? Ett väldigt märkligt agerande, eller snarare brist på agerande.

AIKs före detta spelare sprids nu ut över BandySverige, och jag lyckönskar alla dessa, samt gratulerar dom till att de äntligen får spela matcher inför stor och högljudd publik, borta som hemma. Jag hoppas för övrigt att AIKs bandydamer inte drabbats av detta ekonomiska haveri, utan får spela vidare. AIKs damlag förtjänar all respekt och har ju som bekant en hel radda av SM-guld att stoltsera med.

För att nu återgå till Helenelund, så kommer här ett uppdaterat spelschema, och vi kan alltså redan nu korrigera första speldagens starttid. Det återstår att se om det även blir läge för att korrigera spelplats och avslagstid när HIK ska spela sin hemmapremiär mot Norrtelje helgen efter.

Söndag 13 nov                21:00           Djurgården - HELENELUND
Söndag 20 nov                13:30           HELENELUND - Norrtelje
Söndag 27 nov                14:00           Järvsö - HELENELUND
Söndag 4 dec                  13:30           HELENELUND - UNIK/BoIS
Lördag 10 dec                 14:00           Kalix U - HELENELUND
Söndag 18 dec                18:40           GT/76 - HELENELUND
Måndag 26 dec               13:30           HELENELUND - GT/76
Fredag 6 jan                    15:00           UNIK/BoIS - HELENELUND
Söndag 8 jan                   13:30           HELENELUND - Djurgården
Söndag 15 jan                 13:30           HELENELUND - Umedalen
Söndag 22 jan                 14:00           Gustavsberg - HELENELUND
Lördag 4 feb                    13:30           HELENELUND - Östersund
Söndag 5 feb                   15:00           Selånger - HELENELUND
Söndag 12 feb                 13:30           HELENELUND - Skutskär
Söndag 19 feb                 15:00           Norrtelje - HELENELUND
Söndag 26 feb                 16:00           HELENELUND - Gustavsberg


 

Stefan T2022-11-07 19:27:00
Author

Fler artiklar om Helenelund