2021-11-24 19:00

Tellus - Västerås SK
4 - 6

Spelarbetyg: Tellus - VSK
Kapten Joneby huserade på liberoplatsen och gjorde det med bravur.

Spelarbetyg: Tellus - VSK

Efter en trevande första halvlek med underläge i paus kunde Grönvitt gå ifrån och slå Tellus med 6-4 på bortaplan. Som vanligt stod VSKs motstånd otroligt lågt och det var inte förrän i andra halvlek som laget fick utdelning för sitt tålamod i anfallsspelet och kunde ta med sig två poäng från Stockholm.

Undertecknade befann sig på plats i hallen med Elitseriens sexigaste namn; Gubbängens Skridsko- och Bandyhall. Efter bilköernas bilkö var man framme för att se Grönvitt ta två enkla poäng. Två poäng togs, enkla var dem inte på långa vägar. Någon i Tellus måste varit och nallat av klubbkassan och köpt ett Sportbladet Play-konto och sett VSKs tidigare matcher för laget ställde upp med handbollsförsvar i eget straffområde och krigade från minut ett, vilket såhär långt varit och fortfarande är VSKs kryptonit. När stinsen tillslut blåste av matchen stod ändå Sportklubben som det segrande laget efter att man hämtat upp ett tidigt 2-0 underläge. Upphämtningen och två poäng på kontot är det Grönvitt får plocka med sig från den här matchen.

1 – Underkänd
2 - Godkänd
3 – Bra
4 – Mycket bra
5 – Hompa i finalen 2009 med en lättare klubba


Benjamin Pizzoni Elfving– 2

Årets första start. Såg stundtals lite ringrostig ut men ska inte lastas för något av målen. Klart godkänd insats.

Jesper Hermansson – 2
Tillbaka på sin högerhalvsposition efter ett besök i trebackslinjen. För fram bollen fint vid några tillfällen men hade svårt att hitta öppnande passningar i Tellus köttmur.

Rasmus Sjöström– 2
Tillbaka efter sjukdom men nu som back när Joneby tagit över liberopositionen. Gör det bra men tajmingen i försvarsspelet sviker ibland.

Magnus Joneby – 3
Kvar på liberoplats trots att Ramme var tillbaka. Gör det stabilt där nere och hanterar Tellus långa spel bra. Manar på framåt i andra halvlek och leder laget mot seger. Vår kapten!

Oscar Gröhn – 2
Över lag stabil insats men låter Tellusanfallarna komma förbi lite väl enkelt vid några tillfällen. Vill se mer tunga åkningar framåt, där är han svårstoppad när han får upp farten.

Joel Engström – 3
Fick återigen göra en match på halven, nu i Spångbergs frånvaro. Har ibland lite problem att hålla linjen i försvaret men gör två mål varav en snygg solokörning.

Jesper Jonsson – 2
Efter målkalaset mot Motala senast var det en blekare insats från herr Jonsson idag. Får svårt att hitta ytor i ett lågt stående Tellus. Ingen årgångskir idag, möjligtvis en festis vid ev. mackstopp.

Daniel Johansson – 2
Är stundtals fenomenal i sina tunga genomåkningar, men dem var få idag. Även han har det svårt mot Tellus tajta försvar. Gör en schysst balja från distans i andra halvlek.

Martin Landström – 3
Driver som vanligt de flesta av VSKs anfall men får inte mycket utdelning till en början. När Tellus tröttnar i andra halvlek hänger Landström på låset till delikatessbutiken och köper både en och två klubba-skridsko-bakelser.

Pontus Vilén – 2
Gör en otrolig omvänd Dallasdragning innan sitt mål i första men i övrigt lite osynlig. Har en otrolig skridskoåkning som man får se en kort stund innan han vänder ur lite för ofta. Lite mer cojones i sina attacker så blir Vilén ännu farligare. VAMOS!

Robin Andersson – 3
En hörnretur, en straff. Han gör det han ska.

Melker Westman – 2
Svår match att göra några väsen av sig i. Får stångas en del i offensivt straffområde men utan utdelning.

Kasper Sandgren – 2
Försöker och försöker i varje anfall. Snart släpper det. MARK MY WORDS!

Max Mårtensson - 2
Får spela sin andra raka match i Grönvitt men utmärker sig inte speciellt mycket. Går inte heller att förvänta sig stordåd med tanke på förra säsongens skadehalloj.

Spelade för kort tid för att betygsättas
Liam Burbery Gahm

Nu gäller det för Grönvitt att ladda om och ladda på ordentligt till söndagens adventsmatch mot laget att slå: Villa Lidköping. Sprid gospeln till vänner och ovänner att ta sig ner till hangaren på Rocklunda och heja fram VSK till två nya poäng!

 

Oskar Magnusson & Axel Brissmanoskarrmagnusson2021-11-24 23:14:00
Author

Fler artiklar om Västerås SK

Spelarbetyg: SAIK - VSK