Spelschemat släppt!

Så kom då äntligen spelschemat för division 1 norra, rekordsent (25:e september). Inte heller helt fastställt med starttider för vissa matcher, och som vanligt förbereder vi oss på att det kan bli ändringar innan det väl drar ihop sig till avslag när serien startar.

Att vänta in spelschemat från bandyförbundet är en lång och seg process. Man vet aldrig när exakt det kommer, och det är aldrig helt komplett när det väl kommer. När det sedan dyker upp är det alltid några överraskningar som dyker upp på pränt.
Till exempel var vi förberedda på att Karlsbyheden skulle spela i division 1 norra, men när schemat släpps står i stället ”ISAK Bandy” med i listan. Vad är då detta? Jo, någon form av projekt för ett antal bandy- och vintersportsklubbar som gått samman för att pusha på för en hall i Falu kommun. Hedervärt, och ett bra initiativ! Men, vart tog Karlsbyheden vägen? Är det samma klubb, men med annat namn?
Ljusdal U heter tydligen Järvsö Bandy (igen), även detta en ändring sedan serieindelningen kom.
GT/76 annonserades som GT/76 U, men är nu ”gamla vanliga” GT/76!?

Ja, man vet aldrig vad som händer i den alltmer krympande bandyvärlden…

Hur som haver har vi nu i alla fall version 1 av spelschemat, och för HIKs del ser det ut som följer:

Fredag               17 nov               19:30                 Gustavsberg           HELENELUND
Söndag              26 nov               13:30                 HELENELUND        GT/76
Söndag              3 dec                  ?                     Östersund               HELENELUND
Söndag              10 dec                ?                      SAK/Falun              HELENELUND
Lördag               16 dec                15:30               HELENELUND         Selånger
Tisdag (An)        26 dec                13:30               HELENELUND         Gustavsberg
Lördag               30 dec                15:40               GT/76                      HELENELUND
Lördag               6 jan                   13:30               HELENELUND         Skutskär
Söndag              14 jan                 13:30               HELENELUND         Norrtelje
Fredag               19 jan                 19:30               HELENELUND         Kalix
Söndag              21 jan                 ?                     Bollnäs U                HELENELUND
Söndag              28 jan                 ?                      Umedalen              HELENELUND
Söndag              4 feb                   13:30               HELENELUND        ISAK/Falun
Söndag              11 feb                 ?                      Skutskär                HELENELUND
Söndag              18 feb                 13:30               HELENELUND        Järvsö/Ljusdal
Söndag              25 feb                 16:00               Norrtelje                  HELENELUND


Om klimatet tillåter inleder vi alltså borta i Gustavsberg på en fredagskväll! Låter kul! Hoppas att Kung Bore då bestigit tronen, så vi får uppleva en förmodad toppmatch redan i premiären! Får vi något vokalt motstånd av hemmasupportrarna denna gång? Överraska oss gärna med detta, Gurra-supporters!

Hemmapremiär (förhoppningsvis) helgen efter mot gamla bekantingarna GT/76 (alternativt GT/76 U!?), och det är ju ett lag som vi alltid har tuffa duster med.
Sen två tuffa och långa bortamatcher mot Östersund och tidigare nämnda Falu-konstellationen ISAK Bandy.

Sen kommer en mycket trevlig matchsvit med tre lördagsmatcher (varav två på hemmaplan) samt hemmamatch mot Gurra (inför skapligt mycket folk på Sollentunavallen förhoppningsvis) på annandagen! Härligt!!

Man blir ju dock lite fundersam när man ser schemat har lagts med fem hemmamatcher och endast en bortamatch under perioden decembers mitt till januaris mitt. Lite märkligt!
Sista matchen i den sviten är en fredagsmatch mot storfavoriten Kalix, som ju faktiskt borde ha fått spela i Superallsvenskan, om allt varit som det ska. Men så blev det alltså inte…
Svår match, helt klart, och personligen hoppas vi i The Lundeners att supertrevliga Stefan ”Sargvakten” Wikström dyker upp på Sollentunavallen!

Sluttampen av säsongen radas upp av idel söndagsmatcher, och en liten obehagskänsla dyker upp när vi noterar att vi avslutar säsongen på Norrtälje IP. Det var där mardrömmen som ledde till att HIK missade kvalplatsen på målskillnad förra säsongen inleddes. Hujeda mig!

Lite tankar om serien:

Kalix måste vara solklara favoriter till seriesegern. Det är bara dumt att spekulera i något annat. Gustavsberg, Helenelund och Skutskär tror jag kan vara med och hugga där uppe. Östersund och Norrtelje kan man inte heller räkna bort. Sen kommer ju dessa u-lag med idel olika uppsättningar av spelare i matcherna, så de är väldigt svårbedömda. De får ju inte avancera uppåt i seriesystemet, så de bör väl i och med detta inte heller vara superintresserade av att nå de två första platserna i tabellen som innebär kvalspel?

Förra året nådde jag och mina vänner i The Lundeners en milstolpe när vi nådde 100 raka seriematcher, som ni kanske har läst om? Den sviten avslutades sedermera med match 108. Sen tog det alltså slut.

När jag studerar spelschemat för den kommande säsongen kan jag redan nu garantera att jag INTE kommer att se alla matcher. Några matcher i Norrland kommer jag att välja bort. Östersund borta känns avlägsen. Falu-matchen är dagen efter julfesten med jobbet, så den känns redan nu otänkbar.
Är det någon match norrut som jag vill se är det Bollnäs U, då jag är nyfiken på nya hallen, samt att det ju är extremt nära och bekvämt från järnvägsstationen till densamma.

Hemmamatcherna kommer jag så klart sikta på att se alla av. Givetvis! Ser verkligen fram emot lördagsmatcherna!! Ju fler sådana desto bättre!
Då är det bara att börja nedräkningen och att hålla tummarna för att eventuella förändringar i spelschemat inte innebär tråkigheter med avhoppade lag och datumändringar. Samt att vintern blir gynnsam temperaturmässigt för bandyisarna runtom i Sverige!

Heja Lunden!!


 

Stefan T2023-09-26 16:56:32
Author

Fler artiklar om Helenelund