Villa Lidköping - Bollnäs
4 - 5

Suddenförlust i tredje semifinalen

Villa missade att säkra finalplatsen när Bollnäs vann med 5-4.

Inför semifinal 3 mellan Villa och Bollnäs så var Martin Johansson och Petter Björling tillbaka i Villalaget. Hugo Behlander fick spela med LAIK och Gustav Friman som var med på uppvärmningen placerades därefter på läktaren.

Villa inledde även denna matchen bra och lede med 2-0 efter 8 minuter. Joel Broberg satte 1-0 på ett direktskott efter ett par snabba passningar. 2-0 gjorde Martin Johansson på en högerhörna. Bollnäs tog timeout direkt och lyckades styra upp sin defensiv på ett bra sätt efter detta.

Det kom en Bollnäsreducering på hörna genom Denis Sadakov innan matchen hamnade in i ett skede där tempot sänktes och de riktigt heta mållägena var lätträknade. Strax innan paus kom ändå en kvittering på en retur via Saku Hämäläinen. Några minuter in i andra halvlek gjorde Bollnäs ytterligare ett hörnmål av Riku Hämäläinen, bror till Saku, och matchen var vänd.

Lite senare så var Jesper Thimfors tvungen att bryta matchen. Efter en räddning så blev han påkörd lite olyckligt och fick lämna isen med svåra smärtor i sitt ena knä. Tyvärr kan det vara såpass illa att han har spelat färdigt för säsongen. Anton Johansson kom in istället för Thimfors. Riktigt tufft läge att behöva byta målvakt mitt i en semifinal men så blev det iallafall.

Efter dryga timmen så gick Bollnäs för en gångs skull bort sig med ett par spelare på egen planhalva och Villa fick lite yta att ta sig fram på. Christoffer Edlund letade skottläge och till slut satt bollen intill ena stolpen. Tio minuter så gjorde Villa 4-3 på hörna. Alexander Härndahl sköt och Martin Karlsson använde vartenda kilo i sin kropp när han tryckte in returen.

Här kändes det som att Villa hade rätt så bra koll på matchen och en finalplats närmade sig. Efter 87 minuter kom ändå 4-4 av Leevi Laitinen på ett vinkelskott utifrån som slank in alldeles för lätt. Trist för Anton i målet som annars vid 3-3 räddade Villa från ett baklängesmål med en vass benparad.

Resten av ordinarie tid och i sudden death så bytte lagen chanser med varann. Villa var väldigt nära segermål vid några tillfällen och Bollnäs likaså. En minut in på andra förlängningsperioden så blev det bortalaget som avgjorde matchen. Ett inspel från kanten studsade på någon spelare och bollen gick ut perfekt till Erik Pettersson som kunde skjuta in 5-4. Förra matchen avgjorde Villa sent. Nu avgjorde Bollnäs på övertid. That's life.

Tråkigt såklart att inte kunna bli klara för final inför 4188 åskådare hemma i Arenan men  det kommer ändå en ny chans i semifinal 4 på lördag. Villa har ju bra erfarenheter av att säkra finalplatser borta mot Bollnäs sedan tidigare. För nervernas skull så vore det också hemskt trevligt att slippa en femte och avgörande match. Håll er vid liv så får vi se hur det slutar.