Surt poängtapp för Grängesberg

Grängesberg tappade poäng i slutminuten hemma Selånger, när gästerna gjorde 2-2 på tilläggstid.

Matchförlopp:

Ett fint snöfall på Grängesvallen gör att isen ej är 100 % men lika för båda lagen.
GBK tar tag i taktpinnen och efter ca 12 minuter så får Joakim Engström en långboll som gör han fri men Selångers målvakt räddar till hörna, men hörnan blir resultatlös. GBK dominerar lite och Micke Danielsson blir fri i den 17:e minuten och får ett slag på skridskon som fäller han och Pekka Heinonen signalerar för straff. Jonathan Gustavsson drar upp den i taket, 1-0 (18,27 ). Selånger spelar fysiskt hårt och får uppsöka botbänken i den 25:e minuten. GBK har ett visst tryck på Selånger och Anders Hagberg åker sig fri men Selångers Niklas Strömberg räddar friläget, tid: 28,36. Sista kvarten så sänker GBK farten och Selånger äter sig in i matchen och producerar hörna på hörna och i den sista minuten så stänker Tobias Sjödin upp kvitteringen i taket, 1-1 (45,11). Surt sa räven…

Göte har blandat en specialdryck från Skråssbäcken och Norra Hörken och Linkan har gjort en fruktsallad toppad med dextrosol. Engan & Jonte blev att sjunga hopp,tjolahopp,tjolahoppsan-sa!

Nu är snön bortskrapad och GBK sätter full fart, men efter lite strul i bakre leden så räddar GBK keepern Daniel Andersson friläge på Selångerspelaren, pust…GBK trycker på andra halvlek och i den 82:a minuten så får GBK ett frislag 20 meter in på Selångers planhalva. Frislaget rakas in framför målet och påpassligt så styr Andreas Hellman in 2-1 (82,13).  Åtta minuter kvar att spela och nu gäller det att spela enkelt och resolut. Selånger tar ”time out” i den 86:e minuten och nu väntas långbollar och kamp i försvarsleden sista 4-5 minuter. Heta viljor sista minuterna och på övertid så tilldöms det utvisningar åt båda lagen och frislag för Selånger vid straffområdslinjen. Selånger får fullträff och kvitteringen är ett faktum 2-2 (92,53), Game over… Surt sa räven… även denna halvlek…

Spelarkritik: Alla i GBK förtjänar beröm för sin kampvilja i 90 minuter. Extra plus till Anders Hagbergs ”liberospel”, Jesper Svedin på ytterhalven, och unge debutanten Markus Bergström. Inte att glömma några svettiga räddningar av GBK´s ”keeper” Daniel Andersson.

Domarkritik: Godkänt.
Domare: Team Pekka Heinonen.