Tankar om IFK

Efter en mörk jobbig säsong så har silly season hos IFK Motala börjat nästan lika mörk.

Först vill jag bara tacka kung #33 Patrik Spångberg för alla underbara år i klubben. En stor spelare med ett stort hjärta för IFK. Han var den första som meddelade att det var slut med bandykarriären efter det trista kvalet. Tyvärr fick han inte avsluta med att rädda kvar klubben, som han gjort under större delar av 2000-talet. Det är bara lyfta på hatten för denne gigant och hoppas att hans söner nu tar över rodret i IFK Motala. Patrik spelade över 20 säsonger i IFK och hade säkert spelat i landslaget om han bytt till någon annan klubb. Det är jag helt övertygad om. Patrik kommer bli saknad, men åldern tar ut sin rätt heter det ju tyvärr. Lycka till framöver och hoppas att vi kanske ser dig i tränarstaben någon gång framöver!


Även tränare Putte Johansson lämnar klubben efter ett år som tränare. Detta var ett gemensamt beslut med ledningen och det är bara att tacka Putte för detta året. Han ska verkligen inte ha någon skuld i detta. Laget räckte helt enkelt inte till som vi supportrar hade hoppats på. Vi kommer dock att få se Putte även nästa år då han redan nu är klar för Nässjö IF. Lycka till säger vi, men inte för mycket!

Rickard Solebris lämnar även han för att vakta buren i Nässjö. Känns tungt då han gjorde många fina matcher för IFK iår. Känns lite snopet måste jag säga att han lämnar och målvaktsposten ser tunn ut i IFK.

Även David Brodén lämnar för att försöka ta en plats i Hammarby med pappa Magnus som tränare. Känns fruktansvärt tråkigt att vi inte lyckas få ha kvar en hemvändare. Men elitserien lockar förstås och spel i svenska mästarna måste kännas inspirerande. Känns dock som ett val som innebär mindre speltid nästa år. Men kanske har jag fel, hur som helst så är det piss att han lämnar! Lycka till iallafall.


Ja nu är frågan vad som händer i IFK Motala. Hittills är det ganska tyst och målet man satte upp att spela elitseriekval 2014 känns ganska långt borta just nu. Vi behöver först och främst en tränare. Där har Dennis Gustavssons namn dykt upp och några rykten säger att han är så gott som klar. Dennis är ett bra alternativ till tränarposten tycker jag. Tror att åren i Örebro har gjort honom gott och utvecklats ännu mer som tränare.

På spelarsidan finns det viktiga spelare som inte har kontrakt nästa år. Eric Ågren, Johan Thorsson, Jonas Eriksson,Martin Heurlén och Lukas Persson. Om dessa herrar väljer att inte vara kvar så vetitusan om vi inte får tänka om i våra kvalplaner. Just nu är det bara avvakta och se vad som händer framöver. Lite oroväckande är att det är tyst som i graven.

På spelare "på väg in" låter jag vara tom, för jag och de flesta andra jag pratat med i framförallt Forza Blåvitt har ingen jävla aning alls vilka som skulle kunna vara på väg in.

Den som lever får se!

Heja IFK.

Krister Selg2013-03-25 16:38:34
Author

Fler artiklar om Motala