Ted Wiklund ser fram emot första matchen

Ted Wiklund ser fram emot första matchen

Med knappt två månader kvar till seriepremiären hemma mot Lidköpings AIK, åker IF Boltic till Vänersborg och möter norska Stabæk imorgon söndag. Det är inte bara en träningsmatch, utan det är första gången spelarna får gå på stor is. Något som mittfältaren Ted Wiklund, 22, ser fram emot. – Det ska bli roligt, det här har jag sett fram emot länge, säger Ted Wiklund.

Mittfältaren Ted Wiklund som kom till Karlstadklubben inför säsongen 2007/2008, var även en stor talang inom ishockeyn. Men han valde att satsa på bandyn och när IF Boltic spelade i Elitserien 2010/2011, tog han också chansen i Hammarby som lockade över honom mitt under säsongen.
 Det vart tre lärorika månader i topplaget från södra Stockholm. Framförallt känner han att han blev bättre passningsspelare och på att hålla i bollen.
– Jag lärde mig något nytt varje dag och jag fick spela med så pass bra spelare. Det var en bra tid i Hammarby.

# Vad skiljde sig från Boltic då?

– Det var mer teori inför match och träning. Vi gick exempelvis igenom vad vi skulle jobba med under träningarna. Det var något man inte var van med ifrån Boltic.

– Nu under Mikael Borstner har det blivit bättre i Boltic och jag tycker att han är den bästa tränaren jag har haft. Tillsammans med Rickard Timmerklev och Torbjörn Stenwreth utgör de ett bra team och man lär sig mycket, berättar 22-åringen som är nöjd med hur det har sett ut på försäsongen.

– Det har känts bra och nu på slutet har vi även gått på is (ishallar), vilket har betytt mycket då vi har fått balans i träningen (fys och is).

# Vad framförallt är det viktigaste att tänka på imorgon?

– Passningsspelet och att vi gör saker ordentligt.

Matchen mot Stabæk startar 18:00 och ni kan följa den på http://www.everysport.com/sport/bandy/trningsmatcher-herr/trningsmatcher/event/2012-09-16/stabk-if-boltic/44546426/

Anders Andersson2012-09-16 00:32:00
Author

Fler artiklar om Boltic

Boltic är redo för Ljusdal på bortais
Mikael Bood snart tillbaka - längtar efter att få spela match