Tips Elitserien 25 januari
Tips inför onsdagens omgång med 6 matcher

Tips Elitserien 25 januari

Tips Elitserien 25 januari

Provar ett 16 raders system igen… 4 halvgarderingar och två säkra får det bli.  Alla tecken rätt senast... känns dock svårare denna gång.

IFK Vänersborg – Hammarby IF
Otroligt viktig match mellan elvan mot tian i serien… vinner IFK så går man förbi Bajen i tabellen på bättre målskillnad, tror det kommer bli oerhört jämnt mellan två lag i stort poängbehov och ett kryss blir utgång men en helgardering vore inte fel. Bajen bara en seger borta och IFK bara två segrar hemma… Jag tar dock ställning och chansar på oavgjort och målsnålt.
Tips: 3-3 (X)


IK Sirius – Villa Lidköping
Ska Sirius rå på suveräna och så här långt obesegrade serieledarna Villa … ja helt omöjligt är det inte även om chanserna för alla lag denna säsong är väldigt små. Sirius är dock starka hemma på sin uteis och man behöver verkligen poäng nu för att fixa minst en åttondelsfinal när vi summerar… man måste då få stopp på kung Edlund och sen vara effektiva framåt, firma Ted B och Tobias N med 34 poäng tillsammans så här långt måste då ha sin bästa dag på jobbet… jag drar till med utgång tvåa och en chansetta.
Tips:  5-4  / 4-6    (1-2)


Frillesås BK – Sandvikens AIK
”Frille”  har halkat efter trots att man egentligen inte fallit ur ramen på nåt sätt denna säsong… man är med länge i matcherna men har inte orkat distansen ut för mer än 8 pinnar så här långt.  En ny svår match nu mot SAIK som verkligen fann formen innan uppehållet… ja lite lurig kamp detta på svårspelade Sjöaremossen, och jag kör tvåa på kapten Berlins S-märkta i utgång men garderar med ett kryss.
Tips:  5-7 / 5-5  (X-2)


Vetlanda BK – Gripen/Trollhättan
Gripen har denna säsong verkligen blivit ett lag att räkna med… med sin härförare Johan Esplund 7 mål o 16 assist så här långt så är man farliga för alla lag att nonchalera… borta så har man fixat fem pinnar inför slutspurten samt några fler bra insatser som ej gett poäng… en seger och tre kryss har det blivit på resande fot…  Vetlanda i sin tur har varvat upp och hemma har man 6 segrar på åtta försök, så klar etta i utgång här och ett kryss som skräll. Är skyttekung Joakim Andersson med nu efter skada så ökar såklart hemmafördelen?
Tips: 7-4/ 5-5   (1-X)


Broberg/Söderhamn – Västerås SK         
Broberg har en del jobb kvar om man ska gå direkt till kvartsfinal och slutspel utan att spela play in… om det ska gå måste man börja vinna matcher borta men även fortsätta att ta poäng hemma... där har man ändå varit starka med 6 segrar så här långt.  VSK hemma och Bollnäs borta på fredag är två tuffa kamper till att börja med… VSK i sin tur på andra plats lär vilja hålla undan för lagen bakom för att slippa Villa i en eventuell semifinal senare… ja svårt detta då VSK har 4-1-4 på bortais… så seger för något av lagen får det bli.
Tips: 6-4 /4-5  (1-2)


Edsbyns IF – IFK Motala
Vi rundar av med Edsbyn mot Motala… byn som är femma i serien på bättre målkvot just nu har blandat sina insatser så här långt… men hemma har man ändå 6-1-2 och är mer stabila… ser också ut som skyttekung Oscar Wikblad mår allt bättre efter att ha dragits med en skada under säsongen, det betyder mycket… Motala i sin tur krigade sig till en viktig seger hemma mot Frillesås före uppehållet, det efter en tuffare period… med tanke på att Motala vann hemma mot byn och att de rödblå nu vill ha revansch samt måste varva upp o fixa slutspel direkt, ja då tror jag på en säker etta här med några mål.
Tips: 6-3  (1)

-----

Ja det var mina tips för i morgon det... Bollnäs står över då som alla vet AIK inte kom till spel innan serien... ha en fin vecka nu så kommer lite redogörelser samt nya tips framöver.

Torleif Wikströmtorleif.wikstrom@telia.com2023-01-24 21:09:00
Author

Fler artiklar om Sverige