Malmö Isstadion, 2019-01-23 19:00

IK Pantern - Björklöven

Trenden ska brytas

Trenden ska brytas

Efter fyra raka förluster är det dags för Frillesås imorgon lördag att vända på skutan och de som ska få känna på hur det kan kännas är Mosserud. Matchen startar 14.00.

Liksom för två säsonger sedan, då sejouren blev ettårig, har Mosserud det kämpigt för att kunna etablera sig i bandyallsvenskan och ser ut att gå samma väg till mötes även denna säsong. Man har i dagsläget två poäng upp till Blåsut ovanför strecket men man har spelat färdigt mot Vänersborgslaget och får förlita sig på andras hjälp för att kunna passera upp till kvalplats. Under fredagskvällen föll Blåsut hemma i en otroligt viktig streckmatch mot Nässjö med 2.5 vilket bäddar för de gröngula. Nu hoppas vi så klart att deras upphämtning inte startar mot Frillesås för även vi behöver poängen för att komma bort på än fastare mark, bort från kvalstrecket neråt. Serien är oerhört jämn och det är i matcherna mot lagen bakom som resultaten bör vara positiva för att skapa arbetsro.

Mosserud har haft med Marcus Bergvall i laget runt jul och nyår då man tog en meriterande seger mot Boltic med 5-1 men där Karlstadslaget tog en gruvlig revansch vid returen med 9-1. Han var också med i senaste omgången mot Finspång där man föll hemma med 2-6. Vid mötet på Tingvalla mellan Frillesås och Mosserud tog hemmalaget ledningen med 2-0 innan Frillesås kunde vända och segra med 6-2. Och är det något som är Mosseruds svaghet är det bortamatcher och andrahalvlekarna. Till exempel ledde man med 5-1 borta mot Åtvidaberg men tappade på övertid till 5-5. Men som alltid gäller det för Frillesås att gå ut och köra järnet från första sekunden. Troligtvis är Robin Mohlén tillbaka i laget efter en tids vila på grund av skada. I övrigt för vi se vid matchstart hur laget formeras men jag ser fram emot drabbningen med tillförsikt.

/Knubbe

Fredrik Brorsson2013-01-25 21:35:10
Author

Fler artiklar om Frillesås