Scaniarinken, 2019-02-13 19:00

Södertälje - Västerås

Tuff nykomling väntar

I näst sista omgången innan serien vänder möter Frillesås Bandy Östgötalaget Åtvidabergs BK. Matchstart är lördag 14.00 på Sjöaremossen.

Åtvidabergs BK är seriens stora överraskning så här långt i mina ögon. Vem kunde ana att de skulle spela jämnt mot Gripen och vinna mot Nässjö, Blåsut och framför allt Boltic borta på Tingvalla. Men i laget finns några riktigt duktiga spelare i form av bland annat Anders Lindén, Yurij Nikulshin, Jonas Kjellberg och Jens Åkerlund. Den först nämnda trion har flera säsonger från IFK Motala i benen och har med sin erfarenhet och sitt kunnande tagit Åtvidabergs talanger till högre höjder. Trots att både Nikulshin och Åkerlund är över 40 och Lindén närmar sig 35 så har de en medelålder på knappa 23 år i truppen vilket gör till en av de yngsta i den södra allsvenskan.

Om vi ska se tillbaka på deras seriespel så här långt så har man 4 segrar, Blåsut 4-5, Boltic 1-4, Nässjö 7-5 och Mölndal 6-3. Man har också en oavgjord, 5-5 hemma mot Mosserud, där Mosserud hade 5-1 i halvtidsledning men hemmalaget kvitterade på övertid. På förlustsidan ses Jönköping 3-6, Tranås 7-4 och Gripen 5-7 vilket ändå borde ge Frillesås en varningsklocka att detta inte är ett lag att underskatta. Som lagets poängplockare nummer ett är mittfältaren Anders Lindén en man att se upp med, kanske än mer på hörnor än i själva spelet då han klämt in hela 10 hörnmål för sitt Åtvidaberg. I anfallet huserar ovan nämnde Yurij Nikulshin, 4, som tillsammans med Åkerlund, 4, och lagkaptenen Victor Gustavsson, 5, har gjort 13 av lagets 21 spelmål, och då har ändå Gustavsson mest defensiva uppgifter. Som lagets passningskung ligger Jonas Kjellberg bra till och som hörnläggare när Lindén står som skytt så är det ju självklart att poängen trillar in i statistiken.

Men nu ska vi ju inte måla f-n på väggen för Frillesås är ju också ett lag att räkna med, vilket vi som följt laget det sista verkligen kan skriva under på. Med ett spel som sett hur stabilt och säkert ut som helst så ska man helt klart kunna fortsätta på den positiva våg som man börjat surfa på. Man kommer från en meriterande vinst borta mot dittills obesegrade Gripen vilket borde ge laget ytterligare en boost av energi att ta med sig in i matchen mot Åtvidaberg. Och kan man bara fortsätta med det tålamod och noggrannheten i sitt spel man haft de senaste veckorna tror jag på ett bra resultat. Att laget sedan späkte sig med Ronny Gunnarssons goda julmat efter träningen i torsdags hoppas jag inte ska ge laget några negativa bakslag.

/Knubbe

Fredrik Brorsson2012-12-21 21:43:28
Author

Fler artiklar om Frillesås