Tunga skadebesked hos Bajen

Tunga skadebesked hos Bajen

Både lagkaptenen och vice kaptenen blir borta ur spel ett tag.

Förra veckan drabbades Hammarby av två skador på två tongivande spelare inom loppet av 48 timmar (!). Lagkapten David Pizzoni tacklades olyckligt borta mot Vetlanda i onsdags kväll och mot Villa Lidköping i fredags blev Robin Sundin påkörd av en egen spelare och föll mot isen i slutet av första halvlek. 

I helgen och nu på måndagen har vi fått besked hur det ligger till med lagkapten Pizzoni och vice kapten Sundin.

Robin Sundin har råkat ut för en nyckelbensfraktur och blir borta ur spel ett antal veckor. Så här säger nummer 17 till hemsidan:

- Olyckligt att krocka med en egen spelare och råka ut för en så pass allvarlig skada. Ett litet plåster på såren att vi tog segern i fredags, men det är klart att man grämer sig. Men nu handlar min inställning om att bli frisk igen.


Lagkapten Pizzoni kan bli borta resten av säsongen.

David Pizzoni har efter röntgen konstaterats fått en rejäl törn på både mjukdelar samt vänster skenben. Pizzoni ska opereras innan årsskiftet och vår kugge är inte hoppfull om att komma tillbaka till spel den här säsongen. Så här säger han till hemsidan:

- Det är för jäkla tråkigt, såklart. Jobbigast är känslan mot laget, att jag inte kan vara med och bidra. Prognosen för fortsatt spel den här säsongen är dålig men jag tänker absolut inte släcka något helt och hållet.

Hammarby har nu tre raka segrar och har stått för heroiska insatser. Vi kunde vinna mot serieledarna Villa Lidköping utan både Pizzoni och Sundin på plan men det är klart att duons frånvaro kommer påverka Bajen framöver. Truppen är tunn och nu är både lagkaptenen och vice kaptenen ute ur leken, två spelare som betyder mycket både på isen och två killar som har varit ryggraden i Hammarby Bandy under de senaste åren.

Vi önskar både Robin och David ett snabbt och lyckat tillfrisknande. 

*** *** ***

Hammarbys nästa match:
Västerås på fredag 18/12, avslag på Zinken 19:00

Fredrik Wiberg2020-12-14 12:31:00

Fler artiklar om Hammarby Bandy