Uddamålsförlust i Uppsala

Det blev ännu en gång en tät och jämn match mellan dessa lag, med uddamålsförlust för HIK i Recoverhallen.

Jag kan inleda med att klargöra att jag inte var på plats, men att The Lundeners ändå var representerade i hallen denna söndag.
Jag kan så klart inte redogöra för hur matchen såg ut, men vi kan i alla fall konstatera att HIK har haft en kämpig start på seriespelet, med bara en vinst på de fyra första matcherna. Ovanligt. Men så har spelschemat också varit tufft, med nästan bara idel tippade topplag som motståndare inledningsvis.

HIK har inlett med fyra extremt jämna matchresultat; 4-5 mot Gustavsberg, 5-5 mot GT/76, 4-3 mot Östersund, och nu alltså även 5-6 mot UNIK/BoIS. Jämnt och tight i varje match alltså!

Inför matchen var HIK den enda bandyföreningen i seriesystemets tre högsta serier som ännu inte gjort något hörnmål! Den nollan sprack dessbättre idag, men det räckte ju tyvärr inte trots detta. Det blev faktiskt inte bara ett, utan två hörnmål denna dag dessutom!

Annars var det väl straffarnas match, då hela fyra sådana utdömdes. Tre för Uppsala-laget och en för HIK. Samtliga hittade nätmaskorna bakom respektive målvakt.
HIK var aldrig i ledning i matchen, och målföljden var följande;
1-0, 2-0, 2-1, 3-1, 3-2, 3-3, 4-3, 4-4, 5-4, 5-5, 6-5.

Med andra ord en jämn, tät och förmodligen ganska underhållande match.
Men, i slutändan ändå en ny förlust för HIK. En åttondeplats i tabellen i nuläget för HIK, och det var länge sedan jag såg HIK så långt ner i en division 1-tabell.
Givetvis hoppas vi på att laget klättrar i en väldigt jämn och haltande tabell. HIK, Östersund, Skutskär och Selånger har spelat fyra matcher, medan Järvsö redan har hunnit med sju!
Resterande lag har spelat fem eller sex matcher, så det är inte helt lätt att se den ”egentliga tabellen”.

Vad vi kan konstatera hittills är att de tippade topplagen Kalix och Gustavsberg håller för trycket och parkerar i toppositioner hittills. UNIK/BoIS skuggar, och överraskningen Umedalen är hack i häl på topptrion. Umeå-laget hade en blytung säsong 2022-23, men verkar ha ryckt upp sig rejält!
Förra säsongen tog UIF bara fem poäng och vann endast två matcher på hela säsongen. Redan nu har alltså klubben slagit förra säsongens poängskörd, efter bara fem matcher!

Selånger, den klassiska Sundsvalls-klubben, ligger sist med ännu inga inspelade poäng alls.
Just Selånger är vad som står på menyn för HIK i nästa omgång. En lördagsmatch (det tackar vi för!) hemma på Sollentunavallen (avslag 15:30) och förhoppningsvis en förlösande vinst med ett par mål skulle smaka mumma så här inför jul!

Håll utkik på Helenelunds IK Bandys officiella sida för en matchrapport med mer information om själva matchen (något jag inte kunnat bistå med eftersom jag som sagt inte var på plats idag).

Matchstatistik:
UNIK/BoIS – Helenelund 6-5 (3-2).
Spelplats: Recoverhallen. Avslag 14:30 söndag 10 december.
Publik: 54.
Målskyttar UNIK/BoIS: Askelöf 2 (bägge på straff), Kanbjer (straff), Asplund, Zetterström.
Målskyttar HIK: Hård 3 (ett på straff) Zenoud-Johansson, Bridholm.
Hörnor: 3-12. 0-2 i hörnmål.
Straffar 3-1 (alla i mål).
Domare: Daniel Käck.

 

Stefan T2023-12-10 20:49:03
Author

Fler artiklar om Helenelund