Uddamålsförlust på Ekvallen

HIK gav Gustavsberg en rejäl kamp, men föll med flaggan i topp mot ett hemmalag som till slut ändå vann rättvist.

"Klassikermöten" mellan "Gurra" och "Lunden" brukar ofta bli intressanta och jämna historier. Borträknat förra säsongens möten, då det blev 4-7 hemma och 3-8 borta, och vi inte ens var nära att plocka poäng av Värmdö-laget.

Det lustigt lottade spelschemat gav oss alltså vårat första möte mot Gustavsberg först i slutet av januari (hemmamötet spelas i sista omgången, 26/2), medan vi mött flertalet motståndare i serien båda gångerna redan. Inte helt logiskt kan man tycka...

Ett besök på arenan Ekvallen är också allt som oftast trevligt. Bandyplanen ligger i skuggan av ett enormt berg, som ger känslan av att man är "inbäddad" när man står på träläktarna på andra sidan av planen. Minuspoäng dock för att det aldrig har byggts något tak över läktarna, och denna dag var det ca sju-åtta minusgrader, och väldigt halt på träläktarnas slitna plankor.

Med tanke på HIKs senaste insats mot Umedalen var förhoppningen att vi skulle prestera bättre, helst mycket bättre. Och så blev det. Men några poäng blev det dock inte...
HIK startade matchen bra, och såg ut att kunna hålla jämna steg med serieledaren gällande både tempo, spelidé och taktik. Det var även vårat lag som tog ledningen, då 16-årige debutanten fick äran att göra mål i sin debut, efter knappt 13 minuter (hoppas att han fick behålla bollen!).
Sen var det nära att HIK kunde utöka till 0-2 på en hörna, men bollen träffade klockrent i ribban och studsade ut. Hemmalaget kvitterade i stället på ett minst sagt turligt mål, då en långboll på något sätt letade sig in i nätmaskorna, trots att den bolljagande anfallaren i hemmalaget, trots att han försökte, inte var på bollen.
Bara några minuter senare satte Gurra en hörna högt, mellan hjälmar och ribba, och vips hade hemmalaget ledningen.

Denna ställning stod sig till halvtid, och trots en mycket bra insats fick alltså HIK gå till vila i underläge.

Noterbart från första halvlek var också tre mycket olyckliga skador som skedde, då tre hemmaspelare samtliga fick lämna isen. Först skadade sig nummer 17, Sune Kullman, då han på något sätt vred till ena benet och låg och skrek ut sin smärta på isen. Det såg sannerligen inte skönt ut! Tyvärr har jag inte namn eller nummer på de övriga två, men det handlade om en hjärnskakning och slutligen en spelare som föll olyckligt på en sargsektion. Hoppas alla tre kryar på sig så fort som möjligt!

HIK hade utmanat bra i första halvlek, så det fanns goda förhoppningar om poäng när lagen skrinnade ut för andra halvlek. Tyvärr fick HIK sämsta tänkbara start då hemmalaget utökade till 3-1 redan efter drygt två minuters spel. Och bara ett par minuter till rasslade det till återigen, 4-1. Calle Brohäll hade en trevlig dag på isen, då han i slutändan skulle få anteckas för två mål och två assist.

Men matchen var inte avgjord än. HIK reducerade på hörna efter 58 minuter, och reducerade ytterligare en gång efter lite kaos i hemmalagets straffområde. 4-3!

Nu hade HIK fått vittring på poäng, men tyvärr skänkte vi bort ett mål helt i onödan (nästan en karbonkopia på 0-2 målet mot Umedalen), då missförstånd mellan försvaret och målvakten gav en Gustavsbergsspelare fri lejd att slå in 5-3 målet. Väldigt, väldigt onödigt. Och för andra matchen i rad! Bättring tack!!

HIK kämpade dock på och gav matchen lite nerv igen, när rutinerade Rasmus Hård drämde in 5-4 på tennis i den 87:e minuten.

Timeout från HIK följde, och sedan full fart framåt för ett poängjagande bortalag. Det skapades en del farligheter, men dessvärre ingen som gav frukt i form av nätrassel.

Det blev 5-4, och merparten av den stora publiken (209 personer) var nöjda, förutom de 25-30 HIK-supportrar som stod på ena träläktaren. Vi tackade spelarna med lite hejaramsor och flaggviftande, och hoppas att de kan hålla samma höga nivå i resterande matcher framöver. Då hänger vi garanterat med i toppstriden!

Gustavsbergs IF - Helenelunds IK 5-4 (2-1)
Publik: 209.
Hörnor: 12-7.
Mål HIK: Hård, Forsell, Bolkéus, Krieger.

Nästa match är redan nu på onsdag; HIK-Norrtelje 19:30 på Sollentunavallen (uppskjuten match från november).