Uddamålsvinst i måstematchen

HIK fortsätter att plåga sin publik med sena avgörande och uddamålsvinster. Denna gång fick vi vänta i 87 minuter på ett ledningsmål, som till slut också visade sig vara ett vinstmål, mot ett starkt bortalag i form av Skutskärs IF.

Skutskär anlände till Sollentunavallen med elva man. Endast. Inga avbytare, inga ledare, Bara elva spelare. Detta borde redan från början ha gett HIK ett bra utgångsläge, då de skulle kunna utnyttja det faktum att bortalaget rimligtvis skulle bli ganska tröttkörda allt eftersom matchen gick, och kanske var det just det som i slutändan gav HIK de två extremt viktiga poängen!?

Dock var det Skutskär som alltså tog ledningen efter drygt 21 minuter, på hörna. Kvitteringen kom dock snabbt, då pålitlige målgöraren Daniel Mökander snyggt satte 1-1 högt i mål på snygg framspelning av Jonas Svensson.

Kvitteringsglädjen blev dock kortvarig, då Skutskär återigen på en fast situation återtog ledningen. 1-2 på ett stenhårt frislag längs med isen i matchminut 29.
Resten av halvleken bytte lagen halvchanser fram och tillbaka, med visst övertag i antal till hemmalaget HIK.

Efter besök i HIKs trevliga bandycafé i halvtid var det dags för andra halvlek, och våra förhoppningar om att Lunden skulle kunna vända underläge till vinst skulle till slut besannas.

HIK ökade trycket på bortalaget, som gradvis såg tröttare och tröttare ut. Skutskär försvarade sig lågt med åtta man i princip hela matchen, men sjönk längre och längre ner allt eftersom matchen gick. Samtidigt var de för dagen grönvita raska framåt i sina kontringar, och hade ofta fler spelare med i anfallen än vad HIK hade.
I Skutskär återfinns dessutom två ex-HIK:are i form av Alexander Sundström och Martin Sander, som hade bra koll på sina före detta medspelare.
När HIK, efter en knapp timmes spel, kvitterdade till 2-2 genom Christoffer Bridholm kändes det som att HIK återigen skulle kunna vända på steken och ta de extremt viktiga två poängen som behövdes för att behålla andraplatsen i tabellen. Och, till slut, i den 87:e minuten, blev Mökande tvåmålsskytt. Hans 3-2 kom genom en snygg "slalomåkning" genom det täta bortaförsvaret, och när bollen letade sig in i mål jublades det högt på Sollentunavallens läktare.

Än en gång hade HIK lirkat sig ur ett svårt läge, och tagit två segerpoäng! The Lundeners firade, som vanligt vid seger, med att göra vågen med spelarna.

Efter att Gustavsberg överraskande tappat poäng borta mot Järvsö (5-5). och Djurgården planenligt vunnit mot Kalix U (7-3) är det nu upplagt för en rafflande avslutning. Två matcher åtestår, och Helenelund möter Norrtelje borta kommande söndag, och avslutar sedan mot toppkollegan Gustavsberg hemma på Sollentunavallen, förhopningsvis inför välfyllda läktare.
Gustavsberg har det delikata spelschemat med hemmamatch mot tredjeplacerade Djurgården (två poäng efter både Gurra och Lunden), och som sagt avslutningen borta mot HIK. Det innebär att Gustavsberg, i händelse av vinst hemma mot DIF, blir klara för kvalspel, och kan också indirekt hjälpa HIK att säkra sin kvalplats, förutsatt att HIK slår Norrtelje. DIF avslutar mot GT/76 borta.