Uppdaterat spelchema!

Uppdaterat spelchema!

Nu börjar det banne mig dra ihop sig! Dags att leta fram alla HIK-souvenirer, långkalsonger och vinterkängor, för snart sjunger vi i The Lundeners återigen fram Helenelunds IK till många sköna poäng i division 1 norra 2023/24!

Ja, så var vi då inne i november, och förutom de tjuvstartande högsta och näst högsta serierna är det ju i november som bandyn börjar ”på riktigt”.

Bandyförbundet överträffade sig själva i år (igen) genom att rekordsent släppa spelschemorna för division 1-serierna först i slutet av oktober (!), och efter lite korrigeringar (då Bollnäs U drog sig ur division 1 norra bland annat) så har vi nu ett spelschema för Helenelunds IK som vi hoppas kommer att hålla utan ändringar.

Spelschemat finner ni längst ned i denna artikel.

Det har träningsspelats med lite varierande resultat för HIK´s del. Vinst mot Vetlanda U19, men förlust mot Målilla (som flyttades upp från division 2). Fler träningsmatcher kommer att betas av innan det är dags för seriestart.

Vi hoppas verkligen att Ekvallens is är spelklar när serien startar, då det förmodade toppmötet mellan ”Gurra” och ”Lunden” står längst upp på spelschemat, med starttid 19:30 fredagen den 17:e november. In i hetluften direkt kan man säga!

Kul att det blir ett antal lördagsmatcher denna säsong! Inte så vanligt de senaste åren, och något som efterfrågats enormt av oss i Lundeners-lägret!

Jag gjorde en grovgenomgång av det då ännu ej helt fastställda spelschemat redan i förra artikeln, så jag ska inte upprepa mig.
Känns dock väldigt kul att vi klivit in i bandymånad nummer ett, och vi håller både tummar och stortår för att alla HIK:s matcher, hemma som borta, kan spelas på utsatta datum och tider!

Avslutningsvis bjuder undertecknad på en liten ”bortasupporterguide” för de som planerar att bege sig till Sollentunavallen under säsongen för att stötta sitt lag!

Till Sollentunavallen tar man sig smidigt med bil, och då finns två parkeringar att välja på. Den stora (övre/västra) nås från Sollentunavägen -> Arenavägen. Den lilla (nedre/östra) nås från Strandvägen. Den är mycket mindre än den tidigare nämnda, men rekommenderas varmt för folk som har svårt att röra sig, då man slipper trappor och går en mycket kortare sträcka från denna för att nå bandyplanen och insläppet.

Kommer man med pendeltåg går man av vid Sollentuna station, och går ut genom norra utgången. Ta sikte på kommunalhuset (Turebergshuset) och Sollentuna centrum för att gå åt rätt håll. Bussar går med jämna mellanrum till Sollentunavallen, som är hållplats nummer två för busslinjer 607, 520, 527, 627, 525.
Hållplatsen ligger precis intill den stora/västra parkeringen som nämndes i tidigare stycke.

Vill man vara social och träffa trevliga bandysupportrar som hejar på HIK rekommenderas varmt att dyka upp i Sollentuna runt klockan 12 (vid helgmatcher med starttid 13:30), och sedan leta upp puben Hamilton, som ligger på Turebergs torg mitt emot kommunalhusets entré, och är inbyggd i Sollentuna centrum-huset (men som alltså har ingång utifrån torget). Vi i The Lundeners samlas där inför samtliga hemmamatcher, och vanligtvis går vi till Stinsvillan (intill pendeltågsstationen) efter match.

Varmt välkomna!

Fredag        17 nov     19:30           Gustavsberg                   HELENELUND
Söndag        26 nov    13:30           HELENELUND                 GT/76
Söndag        3 dec      13:00           Östersund                       HELENELUND
Söndag        10 dec    14:30           UNIK/BoIS                       HELENELUND
Lördag         16 dec    15:30           HELENELUND                 Selånger
Tisdag (An) 26 dec      13:30           HELENELUND                 Gustavsberg
Lördag         30 dec    15:40           GT/76                                HELENELUND
Lördag         6 jan       13:30           HELENELUND                 Skutskär
Söndag        14 jan     13:30           HELENELUND                 Norrtelje
Fredag        19 jan      19:30           HELENELUND                 Kalix
Söndag        21 jan     13:00           ISAK/Falun                      HELENELUND
Söndag        28 jan     13:00           Umedalen                       HELENELUND
Söndag        4 feb       13:30           HELENELUND                 UNIK/BoIS
Söndag        11 feb      17:00           Skutskär                           HELENELUND
Söndag        18 feb      13:30           HELENELUND                 Järvsö/Ljusdal
Söndag        25 feb      16:00           Norrtelje                         HELENELUND


(med reservation för ändringar i spelschemat)

Stefan T2023-11-01 19:47:17
Author

Fler artiklar om Helenelund