Vägen till Studan #2 - lång avstängning för Persson

Vägen till Studan #2 - lång avstängning för Persson

SvenskaFans kommenterar och tar upp aktuella nyheter från bandyn.

Ingen kan väl ha undgått händelsen som utspelade sig på Sävstaås i veckan. Anders Perssons brutala tackling på Oskar Westh i slutet av matchen som fick hela bandy-Sverige att stanna. 

Den var ful, hänsynslös och hörde verkligen inte hemma på en bandyis. Persson fick ett grovt matchstraff och nu har disciplinnämnden kommit med sin dom. Motala-mittfältaren stängs av i fem matcher och disciplinnämnden skriver bland annat följande om beslutet:

"Nämnden anser att Perssons tackling är synnerligen brutal och hänsynslös samt utförs helt utan ansats att ta bollen. Tacklingen utsätter motståndaren för en betydande skaderisk så även om situationen uppstod med endast någon minut kvar av matchen, anser DN att Persson kunde ha undvikit den kraftiga kollisionen och därmed den skada tacklingen innebar för motståndaren."

Reaktionerna har varit många och starka efter tacklingen, inte så konstigt då Westh föll helt handlöst mot isen, huvudet fick en rejäl smäll och han blev medvetslös.
 


Nu har han fått sitt straff och vi får hoppas att Persson lär sig något av detta, samt att andra bandyutövare kanske tänker till lite extra hur man går in i en tackling. Sådana här händelser vill vi inte se igen. Nu kan vi bara önska Westh ett snabbt tillfrisknande och hoppas att han kommer tillbaka till en bandyplan när han är helt återställd.

I övrigt noterar vi att Sandviken är i topp och leder elitserien i skrivande stund. Fyra av fyra segrar imponerar, även om motståndet kanske inte varit det vassaste. Men formen från Svenska Cupen verkar ha hållit i sig och Joacim Forslunds manskap blir nog en motståndare många lag får se upp med. Ikväll får SAIK en utmaning på Zinken där Hammarby står på andra sidan, ett lag som har mycket mer att bevisa efter en inledning som varit upp och ned. Förutom motståndet blir förstås också väderförhållandet en match i sig. Att bemästra en regnig is är en konst bara det.

Tycker även Bollnäs ska lyftas fram, ett lag som många trodde skulle få det tufft efter all turbulens i våras. Men hälsingarna ser bra och samspelta ut och har tagit sex pinnar på fem matcher (poäng från 4/5-matcher). Fortsätter de i samma stil ska inte en slutspelsplats vara några problem att bärga. Premiärpinnen mot Bajen (där det borde ha blivit två) och krysset hemma mot AIK visar att laget blir att räkna med. Bottennappet mot Villa (förlust 2-12) följdes upp av två raka segrar. Patrik Nilsson fortsätter att visa att han fortfarande har en roll att spela i Elitserien. En rutinerad målskytt bör varje lag ha. 

Så till botten. Tellus, fem förluster på fem matcher. Inledde säsongen med två stycken (2-10-förluster). Förlustsiffrorna har inte blivit lika stora på slutet och kanske kan säsongens första poäng komma inom kort. Vetlanda väntar härnäst, ett lag som föll med (1-10) i sin senaste match mot Villa.

Tabellen är haltande och det finns lag som spelat fem matcher (Hammarby, Bollnäs, Sirius, Tellus). Och lag som bara spelat två matcher hittills (Västerås och Frillesås).

*** *** ***

 

Fredrik Wiberg2020-12-04 17:20:00

Fler artiklar om Sverige