Välbehövlig storseger mot Selånger

Äntligen släppte det i ketchupflaskan för HIK när Selånger besegrades med klara 10-3 på lördageftermiddagen hemma på Sollentunavallen.

En lite sen matchrapport serveras härmed efter en fullspäckad helg för undertecknad.

HIK tog tag i taktpinnen direkt mot bottenlaget Selånger (idel förluster hittills) och gjorde 1-0 på hörna redan efter knappt två minuter! Kul att det äntligen börjar rassla in lite sådana, för det såg erbarmligt ut på den fronten under de inledande seriematcherna.
Även 2-0 tillkom efter en hörna, men i efterdyningarna av densamma. Därav räknas den inte statistiskt som ett riktigt hörnmål.

HIK hade full kontroll på matchen de inledande 20 minuterna, och gästerna från Sundsvall var sällan över mittlinjen med bollen under kontroll.
Målen trillade in med ojämna mellanrum, och redan efter bara drygt 20 minuter stod det 5-0!
Skön känsla att stå och sjunga på läktaren under avslappnade former! Det har vi ju inte varit bortskämda med tidigare under säsongen, då det varit väldigt tätt och jämnt resultatmässigt i alla föregående matcher.

Klassiska Selånger fick dock lite mer utrymme under senare delen av första halvlek, och man tilläts reducera på hörna efter knappt 30 minuter, och i den 37:e minuten kom ytterligare ett mål från bortalaget (6-2). Joel Portinsson satte sen 7-2 precis innan paus, och ledningen var helt rättvis och kändes kassaskåpssäker.
Efter att ha sett hela nio mål i första halvleken blev målproduktionen mer sparsam i den andra.

HIK höll SSK på bekvämt avstånd, och matchen spelades egentligen bara av, utan minsta tecken på nervositet varken hos hemmalaget eller hemmapubliken.
I den 81:a minuten nådde HIK för första gången denna säsong tvåsiffrigt, då duktige målgöraren Hugo Sundberg satte 10-3, som alltså blev slutresultatet.

Några plusgrader, men ingen nederbörd. Dock droppade det konstant från den feldoserade hängrännan ovanför läktaren, så vi som stod under tak fick se matchen genom en konstant flödande ridå av smältvatten.

Kul att se fler som börjar ta ton på läktaren, för övrigt! Hoppas det inte var en engångsföreteelse!
Vi i The Lundeners står ju av tradition en bra bort på läktaren, förbi mittlinjen, och vi var i princip fulltaligt denna trevliga lördagseftermiddag. Bara några meter till höger om oss stod ett glatt gäng i 30+ åldern (gissningsvis) bestående av tre-fyra killar och en tjej.
De hängde på i våra hejaramsor, och drog även igång ett par själva, som vi hängde på i.
Kul!
Fortsätt så!
Vi har ju sagt i flera år att vi vill bli fler som sjunger och hejar.

Sammanfattningsvis:
En kul match att se, utan någon form av nervositet (för första gången denna vinter), och ett bra avstamp inför annandagsderbyt mot våra ärkerivaler från Värmdö, Gustavsbergs IF! Vi kommer alltså att ha mött Gustavsberg båda gångerna redan efter sex matcher denna säsong!
Märkligt upplägg… då vi ännu inte mött sex av de andra lagen i serien än, och blir ”klara” med Gustavsberg redan innan dess!!

HIK får än en gång den stora förmånen att spela hemma på ”bandyns nationaldag”, vilket vi är oerhört tacksamma för!
Vi kommer garanterat att sätta nytt säsongsbästa gällande stöd från läktaren i decibel mätt under denna match!

Men innan matchstart står en klassisk bandylunch på menyn även denna gång, som perfekt uppladdning inför denna heta drabbning!

HIKs publiksiffror hittills denna säsong har inte varit mycket att hänga i julgranen (67 + 73), så nu är det dags för alla latmaskar att masa sig ner till Sollentunavallen för att stötta våra svartröda hjältar!

Vi hoppas på minst 150 personer, och vi är ganska säkra på att Gustavsberg kommer ha med sig många supportrar till Sollentuna!

Matchstatistik:
Helenelund - Selånger 10-3 (7-2).
Spelplats: Sollentunavallen. Avslag 15:30 lördag 16 december.
Publik: 73 (varav ett par bortasupportrar på plats).
Målskyttar HIK: Hård 3 (1 på hörna, 1 på straff), Sundberg 2 (1 på hörna), Svanborg 2, Ljungberg, Portinsson, Hult.
Målskyttar Selånger: Oskarsson-Petré 2, Blomqvist (hörna)
Hörnor: 12-3. 2-1 i hörnmål.
Straffar 1-0 (i mål).
Domare: Anders Westman.