2023-02-10 19:00

Sandviken - Villa Lidköping
4 - 3

Väntat slutspelsval för Villa

Väntat slutspelsval för Villa

Motala eller Sirius väntar i kvartsfinal.

På fredagskvällen så spelades elitseriens sista omgång. För Villas del handlade det om man skulle gå igenom serien obesegrade eller inte. Ett helmotiverat Sandviken, som spelade för en fjärdeplats och hemmaplansfördel i slutspelet, såg till att det inte blev så när man vann en händelserik match med 4-3.

Inte mycket att säga om förlusten även om det givetvis hade varit lite kul med en historisk nolla i förlustkolumnen. Inte för att det egentligen betyder något inför slutspelet då alla lag börjar om på ny kula. Det viktigaste för Villa blir ju ändå att vinna sista matchen för säsongen.

I andra halvlek så var det nog många Villasupportrar som kröp ihop i en mental fosterställning när försvarsbossen Martin Johansson bröt matchen med smärtor i ena foten. Skönt nog gav Martin själv positivt besked efteråt. Slutspelet ska inte vara i fara.

Fobin över att en nyckelspelare ska bli skadad när säsongen går in i den viktigaste delen är annars något man ständigt får leva med som supporter. Just när det gäller Martin Johansson så minns vi ju hans skada 2018 som förmodligen kostade Villa en finalplats och kanske även ett guld.

När det så blev det dags för slutspelsvalen så fick vi höra Johan Sixtens ljuva stämma förkunna att man först valde Bollnäs på sin halva och sedan Motala/Sirius i kvartsfinal. Ungefär lika förutsägbart som att påven nästan alltid har en rolig mössa på sig.

Villa har full pott mot Bollnäs den här säsongen och som kvartsfinalmotståndare har man ju som tradition alltid valt ett lag från åttondelen. Motala mötte man i kvarten så sent som förra säsongen och Sirius säsongen innan det.

Första kvartsfinalen spelas måndag 20 februari. Fram tills dess så kommer Villa få träna utomhus eftersom Arenan är upptagen av sådant där Mellotjofräs ni vet. Så länge det inte ligger kvar någon fjäderboa och skräpar på isen när det är dags för match så är det säkerligen inget man missgynnas av.

Vi säger så. Trevlig helg. 

Villalandlisch05102023-02-11 00:49:20
Author

Fler artiklar om Villa Lidköping