Var med och tippa helgens omgång fredag o lördag
6 matcher spelas fredag och lördag

Var med och tippa helgens omgång fredag o lördag

Hej på er!
Tänkte dra igång lite tips och ni fans kan vara med också om ni vill… tippa i kommentarer under artikel.
Vi kör 16 raders (6 matcher) det vill säga 4 halvgarderingar… en pinne för tecken och två för rätt resultat. Max tre poäng för varje match alltså…Vid halvgardering får man då ha två resultat. Ja nog om detta, då kör vi igång.

Fredag 13/1

IK SiriusBroberg/Söderhamn  19.00
En svår match där Broberg denna säsong har radat upp kryss (7st) och ett Sirius som efter en tuff start nu jobbat sig sakta men säkert uppåt i tabellen, där man har fyra segrar och just nu en 10:e plats. Broberg på femteplats har i sin tur heller inte än vunnit på bortais… kommer segern nu? Ja normalt borde man tippa på det, men Sirius är svåra hemma och jag tror ändå man är lite mer motiverade på grund av tabelläget och efter att ha blivit nollade senast borta mot Edsbyn.  Firma Bergström/Nygren känns som eventuella matchvinnare för hemmagrabbarna… medans Martin Söderberg bättre o bättre i Broberg nu blir farlig.
Tips: (1-X)   5-4 / 5-5

Villa Lidköping – Hammarby Bandy 19.00
Villa radar upp segrar och återigen spelar man hemma i sin borg… senast klar seger mot Gripen, nu lite svårare mot ett förmodat nytänt Bajen efter vass seger 8-6 hemma mot VSK senast. Visst blir det tufft för de gröna, men laget har massor av rutin och jag tror faktiskt att man kan stå upp bra här… dock så blir det svårt att ta med sig någon poäng hem till söder även om jag inte räknar bort laget helt och hållet. Villas Christoffer Edlund fortsätter att skövla in mål i ES, men laget har framförallt den tyngd och rutin i alla lagdelar som just nu gör dem mer eller mindre oslagbara… ja vem ska stoppa Villa denna säsong?  Tror Bajen kommer göra ett bra försök ändå.
Tips: (1 )  8-5

Sandvikens AIK – Edsbyns IF 19.00
Gävleborgsderby där SAIK kommer från stark seger borta mot Motala senast 5-1 och byn viktig vinst 4-0 hemma mot Sirius.  Edsbyn behövde nog hålla nollan o framförallt få in den där mer krigande segern… det ger ringar på vattnet att man måste vara fullt påkopplad i varje match i året jämna elitserie. Rasmus Skarps något oväntat den spelare som har flest poäng i byn så här långt.. 12+2, medans skyttekungen som sägs dras med nån skada, Oscar Wikblad har 13 + 0 på kontot så här långt… jag tror man måste ha igång sin målspruta Wikblad mer om man ska slåss med de bästa lagen på sikt. Just nu är byns bästa poänggörare Skarps på 38:e plats!?  I SAIK så har man plusstatistik hemma och bara en pinne upp nu till ett koppel med lag ovan för topp 6 och direkt slutspelsplats. Värt att lyfta fram är SAIK:s grymme framspelare, Albin Airisniemi med hela 16 assist och även 9 mål så här långt! Ja detta ska bli skoj att följa, tror på målsnålt också.
Tips: (1-2)  4-3/3-4

Lördag 14/1

IFK Motala – Frillesås BK 15.00
K-bygg Arena är ingen plats där bortalagen bara hämtar poäng… det har visat sig även denna säsong trots att Bollnäs och SAIK senast ändå lyckades med bedriften, men 4 segrar och 2 kryss har starka hemmalaget Motala så här långt! Vad ska då just nu sist placerade laget Frillesås göra?  Lagen möttes den 17 december och då vann Motala rätt klart borta med 4-0… mycket talar alltså för seger nu med för Kamraterna... men jag vill höja ett varningens finger för denna match, Motala har lite diffus form och jag känner att en gardering på ”Frille” kan vara på sin plats här. Vill även passa på att hylla, 24 årige Albin Rohlen som är bästa poänggörare med 11 mål och 7 assist i Motala!  Utgång etta med en skrälltvåa får det bli.
Tips: (1-2)   5-2/ 4-5

Bollnäs GIF – Vetlanda BK  17.00
Skrällagen så här långt i ES är just Bollnäs och Vetlanda. Båda har verkligen blommat ut och nu ska man göra upp om viktiga poäng på lördag för direktplats i ett eventuellt slutspel. Senast vann Bollnäs borta med 4-1 i premiären, nu ett betydligt bättre VBK som även utan skyttekungen Jocke A kunde besegra byn hemma sist. Vetlanda just nu 5:a i tabellen både borta o hemma, men har man med Jocke så betyder det såklart mycket… Bollnäs i sin tur är tredje sämsta lag hemma i ES så här långt, men man ska komma ihåg att segrar mot SAIK, Bajen och kryss på annandagen mot byn är starka papper under den sista perioden nu… ja det kan bli en grym match detta innan Elitserien tar paus sen för lite landslagsspel, jag tror det kommer bli jämnt och nu inoljade lagmaskinen Bollnäs med EP (tvåa i poängligan 34poäng  (23 mål) som matchvinnare måste vara 100% påkopplade för seger… se upp för VBK med, de är inne i en bra period!
Tips: (1-X)  6-4/4-4

Västerås SK – IFK Vänersborg  17.00
Mesta Mästarna åkte på en riktig smäll senast… hela 0-7 stod det en bit in på andra borta mot Bajen, man repade sig sen och gjorde en bra avslutning, men föll ändå med 6-8 på Zinken. Laget ändå tvåa på 24 poäng och har en bra säsong bakom sig, men jag tror man vill ha mer med det stjärnlag man ändå har på pappret… personligen tror jag VSK är det enda lag som kan utmana Villa i en enda match som en final denna säsong. IFK Vänersborg just nu 11:a  med endast mer mål gjorda från kval neråt kommer i sin tur från viktig 5-5 och poäng hemma mot Broberg… dock lite ojämna prestationer där man är med okej mot de lite sämre lagen men har svårt mot topplagen… och ett revanschsuget VSK tror jag ändå blir en för tuff nöt för Grachev och Company i IFK.
Tips: (1)  8-3

-----

Det var mina tips inför helgen… tippa ni med nedan i kommentarer och max då 16 rader alltså, 4 halva gäller med två resultat då vid garderingar.

Önskar er därmed en fortsatt fin vecka och en trevlig helg!

Torleif Wikströmtorleif.wikstrom@telia.com2023-01-12 15:29:00
Author

Fler artiklar om Sverige