Västanfors-Helenelund 9-3

Även den tredje kvalmatchen slutade med förlust, och därmed kom HIK sist i kvalgruppen.


HIK hade inlett kvalet med 0-2 och 0-5, och hade alltså kniven på strupen inför denna drabbning i Fagersta. Men det var aldrig något snack om saken. "Fläkten" kunde komfortabelt vinna med hela 9-3, största förlusten för HIK på två säsonger.
Undertecknad var själv inte på plats pga influensaliknande symtom, men fyra av mina Lundeners-vänner åkte till Västanfors för att stötta HIK, och sjunga ut 405 hemmasupportrar, som på samma sätt som på Sollentunavallen stod märkligt knäpptysta matchen igenom trots att de denna kväll blev klara för allsvenskan.
Jag kan alltså inte redogöra för matchhändelser eller spelövertag mm, men siffrorna ljuger ju inte. Vinner man med 9-3 är det ingen tvekan om att det bästa laget vinner.

Säsongen skulle ha avslutats för HIKs del med match mot Kalix på söndag, men eftersom den hemska corona-pandemin sprider sitt skräckvälde över jordklotet, samt att denna grupp redan blev avgjord denna onsdagkväll, kommer alltså denna match inte spelas.

Det blev med andra ord ett snöpligt och abrupt slut på säsongen 2019-20. Vi i The Lundeners hade tänkt dela ut pris till säsongens bästa HIK-spelare nu på söndag (en tradition vi har haft i tre säsonger nu), men det blir alltså inte av. Vi får helt enkelt hoppas på att vi kan få ihop en träff med spelare och ledare när den värsta corona-perioden lagt sig, så vi får tillfälle att tacka HIK för en härlig säsong, trots de magra resultaten i kvalet.

Stefan T2020-03-12 20:00:19
Author

Fler artiklar om Helenelund