Lagbanner
SAIK och Villa väntar för Grönvitt
Segern borta på Isstadion i Lidköping var en vändpunkt för säsongen.

SAIK och Villa väntar för Grönvitt

Grundserien är avslutad och Sportklubben städade av Frillesås BK i elitseriens sista omgång. Gästerna spelade för att undvika kval men kunde inte stå emot den grönvita maskinen. Direkt efter matchen valde topplagen sina motståndare för slutspelet och precis som många förutspådde ställs VSK mot Sandviken i kvartsfinal och Villa Lidköping i en eventuell semifinal.

Sandviken första hindret
Det blir alltså ett klassikermöte i kvartsfinalserien mot antagonisten Sandviken. Även om VSK bara fått med sig en poäng på två matcher mot SAIK i år så har jag en god känsla inför att möta dem. Visst, Sandviken har mycket spetskvalitet och rutin i laget som är väldigt viktigt i slutspelssammanhang, men bredden saknas helt både sett till truppen och sättet de spelar. Framåt så är det Berlin eller formstarke Airisniemi som stå för det produktiva, utan dem två kommer det inte hända särskilt mycket. Defensivt har SAIK visat att dem är väldigt starka, inte minst i de senaste mötena lagen emellan. Joel Othén var fullständigt briljant när lagen möttes i ABB Arena Syd för två veckor sedan och han kommer bli väldigt viktig för de svartklädda.

Summa summarum tror jag att det kommer bli en tajt matchserie där VSK kommer dra det längsta strået. Grönvitt har en bredare trupp och spelar på flera spelare vilket kommer gynna sig när matcherna duggar tätt.

Stora stygga Villa
Lyckas man slå ut SAIK är det guldfavoriten och regerande mästarna Villa Lidköping som väntar. Här blir det en betydligt större utmaning då Villa har en otroligt stark trupp med världsspelare på många positioner. VSK har haft det kämpigt mot Villa de senaste åren, men man ska komma ihåg att Grönvitt har vunnit två av tre matcher mot Villa den här säsongen. Först besegrade man dem i försäsongscupen Fortaxa Cup och sedan på bortaplan på annandagen i Elitserien. Dessa segrar tillsammans med all slutspelsrutin som finns i laget talar för att VSK tar sig hela vägen till SM final.

Viktor Spångberg – potentiell slutspelsjoker
Han har sett riktigt, riktigt bra ut de senaste matcherna, inte minst mot Broberg/Söderhamn. Mot Hammarby borta för drygt en vecka sedan avgjorde han matchen i slutminuterna och var dominant matchen igenom. Viktor har dragits med en del skade- och sjukdomsproblem men har nu fått spela kontinuerligt och det känns som att han börjar hitta formen ordentligt.

Kan Spångberg hålla sig hel och frisk tror jag att han kan bli direkt avgörande i flera skeden under slutspelet.

Ta på dig något grönvitt så får du följa med
Slutspelet inleds på fredag kl 18.00 och det är dags för alla medgångssupportrar att börja hitta tillbaka ner till Rocklunda. MC19 och laget nämnde återigen i den senaste efter-matchen-intervjun hur mycket stödet från läktaren betyder och det kommer vara en faktor i hur långt VSK tar sig i slutspelet. Ni som är inbitna supportrar, dra med er familj och vänner till matcherna och visa upp vårat gröna vita lag och stötta dem fram till ännu en SM final.


I mitten av veckan kommer en intervju med Martin Landström där han delar med sig av sina tankar om säsongen hittills samt det stundande slutspelet. Håll ut!

Kämpa VSK
 

Oskar Magnussonoskarrmagnusson2022-02-20 11:44:19
Author

Fler artiklar om Västerås SK

Spelarbetyg: SAIK - VSK