Edsbyn - Västerås SK
3 - 8

Spelarbetyg: Edsbyn - VSK
Grönvitt fortsätter att visa storform.

Mesta mästarna besegrade under lördagseftermiddagen serieledaren Edsbyn i Svenska Fönster Area med solklara 8-3. Första halvlek var en avvaktande historia där hemmalaget hade extremt stort bollinnehav utan att hota särskilt mycket och VSK kunde gå in i halvtid med en 2-1-ledning. I halvtidspausen funderar jag på om MC19 hade hyrt in Martin Mutumba som konsult, för när Grönvitt klev ut till andra halvlek var det ”DAGS FÖR SHOW!!”.

1 – Underkänd
2 - Godkänd
3 – Bra
4 – Mycket bra
5 – Hompa i finalen 2009 med en lättare klubba

Henrik Kjellsson: 5

Kjellsson har visat storform senaste tiden och fortsatte på det inslagna spåret. Tunga parader till höger och vänster när matchen stod och vägde bäddade för en otroligt stark defensiv insats för hela laget. Fortsätter Kjellsson i detta spår knackar nog han på en viss landslagsdörr inom kort.

Jesper Hermansson: 4
Jättefin insats från Herman som var väldigt bra i defensiven. Bidrar även offensivt med passningar av hög kvalitét och kryddar insatsen med ett slagskott i taket på hörna. Han åker längs kanten!

Magnus Joneby: 4
Vår lagkapten verkar ha prickat in formen och denna match var inget undantag. Driver upp bollen från sin backposition och sätter även en puta på hörna i första halvlek.

Rasmus Sjöström: 5
Gör sin absolut bästa insats för säsongen och var nog faktiskt helt felfri. Trots att Ramme brukar täcka mycket skott på hörnor var detta nåt i hästväg. Av Edsbyns 10st hörnor var Sjöström på minst 7st av dom och var majestätisk i det övriga försvarsspelet. Plockar ner lyft, bryter i rätt lägen och styr hela försvarslinjen.

Oscar Gröhn: 2
Bra i defensiven som vanligt men något slarvig i uppspelsfasen där flera passningar har fel adress.

Viktor Spångberg: 3
Positionssäker i defensiven och kommer i flera tunga åkningar, särskilt i första halvlek, och hotar Edsbyn långt upp i planen. Saknas det där lilla sista i de avgörande besluten för att nå högre betyg.

Pontus Vilén: 4
Delaktig i mycket i anfallsspelet och fick kröna insatsen med ett riktigt snyggt mål. Snappar upp bollen på egen planhalva, tar den framåt i planen och snärtar upp en handledare rakt i krysset till 7-3.

Martin Landström: 5
Första halvlek var Martin nästintill osynlig förutom när han nästan assisterade Edsbyns ledningsmål. I halvtidsvilan undrar jag om han var och nallade på kiren eller något, för i andra halvlek kom han ut med ett magiskt trollspö i handen som han serverade ett smörgåsbord modell stor med. Den ena assisten var värre än den andra, men flippet till Storken som drar in den på tennis till 5-2 var nog värst. Ren och skär klass. Bow down for Sensei Landström!

Jesper Jonsson: 4
Som vanligt overklig på små ytor och har flera andra-assister. Otroligt fint förarbete till 6-3-målet där han tråcklar sig förbi 3-4 försvarare och serverar Hompa som kan lägga in den i öppet mål.

Robin Andersson: 4
Äntligen! En mycket fin insats av Storken som gör en assist och tre klassmål. Hade otroliga samarbeten med herr Landström som serverade Andersson till samtliga fullträffar. Han var effektiv och klinisk vilket var underbart se.

Daniel Johansson: 3
Jobbar stenhårt i defensiven där han tar ett stort ansvar. Bidrar även mycket framåt och petar in ledningsmålet som gör att VSK kan gå till halvtidspaus i ledning 2-1.

Tobias Holmberg: 3
Har varit en given stomme i lagets anfallsspel under ett decennium men skuggas numera över ibland när Vilén och Daddy DJ börjar hitta formen. Då är det otroligt skönt och viktigt för både laget och Hompa själv att han fortsätter producera poäng trots att det är så pass hård konkurrens på anfallspositionerna.

Kasper Sandgren: 2
Gör en solid insats som hamnar i skuggan av Landström och co:s prestationer.

Spelade för kort tid för att betygsättas
Benjamin Pizzoni Elfving
Figge Nilsson

Nu känns det som att VSK på allvar har börjat hitta formen, och denna seger som var den 5e raka cementerar det faktumet. Mest troligt är att man kommer åka på någon plump till men förhoppningsvis sjunker man inte så lågt som man gjort under vissa perioder under hösten.

Närmast väntar ett klassikermöte mot Sandviken redan på måndag hemma i ABB Arena Syd. Det är dock oklart om matchen kommer spelas eller inte då SAIK har haft stora covid-bekymmer senaste tiden. Förhoppningsvis kommer Sandviken till start så att VSK kan få fortsätta spela med denna otroliga form.