Lagbanner
2022-02-04 19:00

Rättvik - Västerås SK
5 - 6

Spelarbetyg: Rättvik - VSK
Daddy DJ gjorde en sen entré efter en befarad dubbelbokning.

Spelarbetyg: Rättvik - VSK

Sportklubben kom undan med blotta förskräckelsen borta mot Rättvik och kunde tillslut åka hem till Västerås med två poäng och en uddamålsseger i bagaget. Fem insläppta mål och ett spel som hackade rejält med många slarviga passningar och dåliga beslut.

Det rådde November Rain-vibbar i Rättvik Arena under fredagsaftonen. Grönvitt såg ut att vara oinspirerade, sega, och inte särskilt intresserade av att göra någon bra prestation. Beskrivningar som matchar in väldigt bra på flertalet av höstens prestationer där man gjorde plattmatcher mot bland annat Sirius på bortaplan. Hemmalaget tog ledningen helt rättvist och behöll den stora delar av matchen, och det var inte förrän i matchminut 81 som VSK tog ledningen.

Som jag varit inne på tidigare under vintern ser jag en otrolig styrka i att vinna matcher där prestationen inte är särskilt bra, och denna match får bokföras som en sådan. Skillnaden mellan denna match och hur det såg ut i höstas är att man lyckades vända matchen och få med sig två poäng vilket är väldigt starkt. Icke desto mindre är det på sin plats att dela ut lite kängor då det såg väldigt, väldigt blekt ut stundtals och förhoppningsvis kan det ge lite tändvätska till matchen mot Pingu på söndag.

1 – Underkänd
2 - Godkänd
3 – Bra
4 – Mycket bra
5 – Hompa i finalen 2009 med en lättare klubba



Henrik Kjellsson: 2
Släppte in fem mål men fick inte mycket till hjälp av sitt försvar. Flera knepiga situationer framför Kjellssons mål där Rättvik lyckas peta in bollen vilket har varit sällsynt senaste tiden.

Jesper Hermansson: 2
Sticker inte ut särskilt mycket men gör inga uppenbara misstag.

Magnus Joneby: 3
Ångade på matchen igenom även om han tillsammans med backkollegorna hade problem med Mickelson och Shamsutov. Styrde läckert in reduceringen till 2-3 precis innan halvtid vilket var otroligt viktigt. I det efterföljande målfirandet gör Joneby en high-five med Landström med en sån kraft att det nästan ser ut som att Landström bryter handleden. Ett sådant typ av målfirande gav givetvis fiskmåshud på undertecknad.

Rasmus Sjöström: 1
Ovanligt svag i passningsspelet. Efter att ha brutit ett anfall slog han en oförklarligt dålig passning som hamnade hos Alfred Rustas som enkelt kunde skicka in 3-1 för hemmalaget. Hade även bekymmer med Mickelson under matchen men löste flera situationer trots allt.

Oscar Gröhn: 2
Precis som Ramme hade Gruffe inte heller sin bästa kväll. Slarvig i passningsspelet och fick kämpa ordentligt med Rättviks anfallskedja.

Joel Engström: 2
Hade flera fina aktioner, inte minst kvitteringsmålet där han drar flera gubbar och sätter dit den i bortre. Blandades dock upp med mindre bra aktioner med bolltapp och slarviga passningar likt andra i laget.

Pontus Vilén: 2
Liknande omdöme som Engström; blandar fina prestationer med mindre bra.

Jesper Jonsson: 1
Tre korta, tre långa, tre korta. Larma om du lever!

Robin Andersson: 1
Robin Brännström syntes varken till i spelet eller målprotokollet för aftonen. Jag har inga problem med att Robin inte är särskilt delaktig i uppspelsfasen, men när lägena väl kommer och han är på plats måste avsluten hålla högre kvalitet.

Daniel Johansson: 2
Frågan är om Dan Hjelm hade bokat Daddy DJ som gästartist på det lokala diskoteket till sisådär klockan 20.30 på fredagskvällen, för det var inte förrän runt matchminut 70 som Johansson gjorde något typ av avtryck inne på Rättvik Arenas dansgolv. Hörnkanonen och den stensäkra straffen bäddade för Sportklubbens vändning och därmed jobbar DJ upp betyget till godkänt.

Tobias Holmberg: 2
Varken bu eller bä för Holmbergs del denna match. Precis som expertkommentatorn sa under matchen borde han kanske ta för sig lite mer i spelet i vissa stunder.

Kasper Sandgren: 1
Var för många bolltapp och dåliga beslut för att godkänna Kaspers insats, tyvärr.

Martin Landström: 3
Låg bakom det mesta i anfallsväg och klev av planen med lilla menyn och en skapad straff på kontot. Tar ibland den långa svängen istället för att kliva mer rakt mot mål och ta avslut vilket jag kan sakna ibland.

Figge Nilsson: 2
Som vanligt avlastade den hårt arbetande Figge på forwardspositionerna och gjorde det godkänt utan beröm.

Viktor Spångberg: 2
Tillbaka efter en underkroppsskada som hållit honom borta ett par matcher. Inledde på bänken och visst märktes det att formen inte var på topp. Otroligt vacker framspelning till Landström där lyftet ställer hela Rättvikförsvaret och friställer Martin som enkelt kan runda målvakten och reducera hemmalagets ledning.

Spelade för kort tid för att betygsättas
Benjamin Pizzoni Elfving

Pingu hemma i hangaren på klassisk bandytid 13.15 redan imorgon är det som gäller härnäst. SAIK har växlat upp efter en lite tyngre period men åkte på storstryk mot Gnaget under gårdagen. Förhoppningsvis kan Grönvitt studsa tillbaka och hitta tillbaka till den fina stabila formen man hade innan coviduppehållet som höll laget borta från spel i en vecka.

Kämpa VSK
 

Oskar Magnussonoskarrmagnusson2022-02-05 16:33:59
Author

Fler artiklar om Västerås SK

Spelarbetyg: SAIK - VSK