Lagbanner
2022-02-27 13:15

Sandviken - Västerås SK
2 - 3

Spelarbetyg: SAIK - VSK
Kjelle stängde butiken i Göransson Arena.

Spelarbetyg: SAIK - VSK

VSK tog en oerhört tung seger borta i Göransson Arena och kopplade ett rejält grepp om kvartsfinalserien. En väldigt tillknäppt tillställning där inget av lagen bjöd på särskilt mycket. I matchens 79:onde minut bjöd Viktor Spångberg på en riktig delikatess och gav Grönvitt ledningen innan Tobias Holmberg kunde utöka ledningen några minuter senare. Sportklubben har nu satt sig i förarsätet och kan avgöra redan på tisdag hemma i ABB Arena Syd.

Efter en alldeles för stor konsumtion av kir i fredags har undertecknad tillslut hittat tillbaka till tangentbordet. Fredagens match dominerades av Jesper Jonsson med sina 2+3 som tillsammans med övriga bjöd på en frejdig och effektiv offensiv vilket gjorde att undertecknad hade svårt att hålla tillbaka.

1 – Underkänd
2 - Godkänd
3 – Bra
4 – Mycket bra
5 – Hompa i finalen 2009 med en lättare klubba


Henrik Kjellsson: 4
Spikade igen ordentligt. Lugn och trygg matchen igenom och stod för några väldigt viktiga räddningar i matchens slutskede.

Jesper Hermansson: 3
Väldigt stabil defensivt och kryddade det med några bra uppåkningar.

Magnus Joneby: 3
Lagkaptenen höll ihop laget väldigt bra och bjöd inte Sandviken på många möjligheter. Matchen var oväntat lugn och saknade nästan helt heta situationer vilket gjorde att Joneby aldrig behövde kliva in som fjärdedomare.

Rasmus Sjöström: 4
Major Ramme stod för en väldigt bra insats. Släppte inte igenom mycket bakåt och var som vanligt suverän när det gäller hörnrusningen.

Oscar Gröhn: 3
Tar man bort fadäsen som ledde till det första insläppta målet stod Gruffe för en väldigt bra insats. Stabil bakåt där han delade ut några schyssta bröstvärmare och följde med väldigt bra offensivt precis som i fredags. Skulle dock gärna se Gröhn dela en ordentlig propp på Airisniemi som VSK ännu inte riktigt lyckats få stopp på.

Viktor Spångberg: 4
Klev fram som matchvinnare ännu en gång när han alldeles briljant vickade sig förbi hela pingu-försvaret och sprätte in 2-1 bakom Joel Othén. Är väldigt svår att ta bollen av när kommer i sina magiska åkningar på offensiv planhalva.

Pontus Vilén: 3
Såg fortsatt pigg ut och hade flera lägen att måla. Var nära att sprätta dit en handledare från nära håll men pingu-keepern stod i vägen.

Jesper Jonsson: 3
Hann svalna lite efter succén i fredags men gjorde en bra insats. Hade flera bra sekvenser men saknade lite skärpa i sista tredjedelen för att det ska tippa över till det högre betyget. Gjorde det dock väldigt bra när höll undan SAIK-försvararen och serverade passningen till Hompa som kunde sätta dit 3-1.

Robin Andersson: 2
Blev inte mycket spel i boxen för dagen och då syns inte Storken till särskilt mycket. Bidrog bra i defensiven.

Daniel Johansson: 2
Hade några bra sekvenser men den där hästsparken vi fick se i fredags lämnades hemma i Västerås.

Tobias Holmberg: 4
Poängbäst för dagen med sina 1+2 och det var oerhört skönt att se Hompa sätta dit 3-1-målet. Märktes att det betydde mycket för honom också då glädjen inte gick att ta miste på vid firandet. Nu ökar vi!

Kasper Sandgren: 3
Gjorde en del byten på anfallspositionerna och jag tycker att Kasper gjorde det bra. Utmanade en del i första halvlek vilket ledde till farligheter direkt.

Martin Landström: 3
Otroligt kyligt avslut när den grönvita nollan spräcktes. Många andra hade tagit i för kung och fosterland när Holmbergs lobb letade sig mot bortre delen av straffområdet, men Sensei Landström placerade lugnt och behärskat in den bakom en chanslös Joel Othén. Tog många avslut under matchen också vilket jag gillar att se.

Joel Engström: 2
Det ville sig inte riktigt för Joel idag. Hade en del bra skottlägen men fick ingen vidare träff på några av dem.

Figge Nilsson: 2
Copy paste på tidigare insatser under vintern. Stenhårt jobb i defensiven men får inte mycket utväxling offensivt.

Spelade för kort tid för att betygsättas
Benjamin Pizzoni Elfving

Tror ni VSK avgör hemma på tisdag?

Oskar Magnussonoskarrmagnusson2022-02-27 16:26:10
Author

Fler artiklar om Västerås SK