Lagbanner
2022-03-03 19:00

Sandviken - Västerås SK
2 - 8

Spelarbetyg: SAIK - VSK - Kvartsfinal 4
Jeppe Hermans klubba var nära att äntra stratosfären.

Spelarbetyg: SAIK - VSK - Kvartsfinal 4

VSK är klara för semifinal! Under torsdagskvällen hängde man ut den ordentligt och pulveriserade Pingu med hela 8-2 borta på Jernvallen vilket innebar den tredje segern och en semifinalplats. En ramstark defensiv insats bäddade för en flygande offensiv där kontringarna tog kol på stackars SAIK.

1 – Underkänd
2 - Godkänd
3 – Bra
4 – Mycket bra
5 – Hompa i finalen 2009 med en lättare klubba


Henrik Kjellsson: 3

Släppte bara in två mål vilket är otroligt starkt. Lugn och fin som vanligt när det hettade till med grin-SAIKare i straffområdet.

Jesper Hermansson: 3
Fantastisk nedtagning och kylig framspelning till Sandgren som kunde göra 7-1 till VSK. Kändes rejälare i defensiven än tidigare matcher. Fick sin klubba kastad hela vägen bort till Sandvik Coromant efter att Albin Grisniemi tappat huvudet fullständigt.

Magnus Joneby: 4
Har tagit klivet in på liberopositionen senaste matcherna och som han gör det. Ramstark i duellspelet där lilla Edlund inte hade mycket att säga till om. Hade någon riktigt schysst rajd i första halvlek där har lurade upp några stålmän på Jernvallens träläktare.

Rasmus Sjöström: 4
Ett stort kliv framåt sen matchen sist. Betydligt mer rejäl i duellerna och släppte inte förbi en enda hörna. Passade även på att dra några offensiva rajder med blandat utfall.

Oscar Gröhn: 4
Även Gruffe tog ett stort kliv sen senast. Hade stenkoll på sin vänsterflank tillsammans med Spångberg och slog ett fantastiskt lyft till Hermansson som spelade fram Sandgren till öppet mål. Visst, han slog någon enstaka felpass under matchen, men överlag tycker jag att Gröhn stod för en strålande insats.

Viktor Spångberg: 4
Fortsätter att leverera både poäng och briljanta prestationer. Är otroligt trygg med bollen och har omänsklig räckvidd.

Pontus Vilén: 3
Stänkte in en hörnvariant och slog passningen i efterföljande mönsteranfall som ledde till 3-0. Har hittat en jämnare nivå i sina prestationer senaste månaden vilket känns väldigt betryggande.

Robin Andersson: 2
Brände ett otroligt friläge vid ställningen 2-0 till VSK som han givetvis måste sätta. SAIK hade en bra period efter detta läge och matchbilden hade nog blivit helt annorlunda hemmalaget lyckats peta in en boll efter Robins miss. Hade några halvlägen där han kanske kunde förvaltat någon, men litar på att han steppar upp till semifinalerna. Kom igen nu Storken!!!!!

Jesper Jonsson: 3
Tillbaka efter sjukdom och presenterade sig direkt med en riktigt rökare i krysset som gav Grönvitt ledningen. Väldigt skönt att ha JJ tillbaka i laget.

Daniel Johansson: 2
Tycker fortfarande att det finns mer att ta av här. Har inte gjort sina bästa matcher under den här kvartsfinalserien men man har sett tendenser. Kommer behöva höja sig nu när motståndet blir ännu tuffare. Dags för Daddy DJ att koppla in mixerbordet ordentligt och bjuda på lite hits i semifinalserien.



Tobias Holmberg: 4
En man som har växlat upp ordentligt i slutspelet. Veteranen fortsätter att infinna sig i poängprotokollet vilket är otroligt viktigt. Ser ut att stortrivas på planen i dessa matcher.

Kasper Sandgren: 4
Gör en av sina bästa matcher i år och får kröna det med två sköna strutar. Har tagit kliv för varje match under denna kvartsfinalserie och förhoppningsvis kan han bibehålla den höga kvaliteten på spelet.

Martin Landström: 4
Sensei kändes lugn och cool matchen igenom och klev av med 2+1. Väldigt bra i beslutsfattandet där han värderade lägena mycket bra. Känns som att han trivs i slutspelstider.

Joel Engström: 3
Fick visa upp sin speed i andra halvlek när SAIK slog av på tempot och gav upp. Ruskigt fin genomåkning där han osjälviskt passade till Kasper som fick måla.

Figge Nilsson: 2
Stenhårt jobb i defensiven som vanligt. Hade några kontringslägen med blandat utfall.

Spelade för kort tid för att betygsättas
Benjamin Pizzoni Elfving

Villa Lidköping står för motståndet i vad vi alla betraktar som en semifinal. Det är bäddat för en riktig rysarserie och jag tror att Grönvitt har goda chanser att hota seriesuveränen i bäst av fem matcher.

VSK Sports anordnar buss med gratis inträde till den första semifinalen nu på söndag. Finns inget bättre sätt att spendera en söndag i mars än tysta Villa-supportrarnas klapp-anordningar med riktiga ramsor och en grönvit vinst.

Ses där!

https://www.simplesignup.se/event/190471

 

Oskar Magnussonoskarrmagnusson2022-03-04 13:02:28
Author

Fler artiklar om Västerås SK

Spelarbetyg: SAIK - VSK