Vetlanda - Västerås SK
3 - 6

Spelarbetyg: Vetlanda - VSK
Tobias Holmberg har börjat återhämta sig efter sin hals-sjukdom.

VSK krigade sig till två viktiga poäng i Vetlanda under fredagskvällen. En pigg inledning av de Grönvita bäddade för en 6-3-vinst där Sensei Landström spelade huvudrollen. Vetlanda stod som väntat lågt och satsade stenhårt på kontringar och sitt starka skytte vilket stundtals gav utdelning. Trots några reduceringar från hemmalaget kunde Sportklubben hålla undan och åka hem till Västerås med två poäng.

1 – Underkänd
2 - Godkänd
3 – Bra
4 – Mycket bra
5 – Hompa i finalen 2009 med en lättare klubba

Henrik Kjellson: 2
Slarvigt agerande på Vetlandas 1-1-mål men annars stabil.

Jesper Hermansson: 2
Fullt godkänd match men ingen insats som går till historieböckerna. Stabil bakåt.

Magnus Joneby: 3
Håller ihop laget bra i vanlig ordning. Styr och ställer där bak och är absolut godkänt att som kollektiv bara släppa in tre mål där de flesta är ganska slumpmässiga.

Rasmus Sjöström: 2
Sätts inte på jättemycket prov men vinner flera dueller mot Bringe och Andersson.

Oscar Gröhn: 4
Står återigen för en mycket bra insats. Driver upp tempot och tar fina initiativ framåt samtidigt som han täpper igen bakåt. Väldigt nära att han får näta för andra matchen i rad i slutskedet av matchen. BDG!

Viktor Spångberg: 3
Gör flera otroligt fina uppåkningar i första halvlek när han kommer med hög fart och bara vickar sig förbi Vetlanda. Börja växa fram som en nyckelspelare i årets upplaga VSK!

Tobias Holmberg: 3
Såg betydligt piggare ut än senaste två matcher och verkar ha återhämtat sig ordentligt nu. Bådar gott inför den viktiga matchen mot AIK på tisdag.

Pontus Vilén: 3
Spräcker nollan mot sin tidigare klubb där han slår in en hörnretur. Är överlag bra och slår en ruskigt fin flipmacka i mitten av andra som friställer Danny DJ, som tyvärr inte lyckas förvalta läget.

Daniel Johansson: 2
Hamnar ibland ur spelet i perioder och syns inte till alls. Steppar upp i andra halvlek och sätter en straff vilket nog var skönt för både Johansson och laget som totalt missat tre straffar i år.

Martin Landström: 4
Verkar som Landström läst mina tidigare rapporter då jag klagat på att han testar sitt skott alldeles för sällan. Ikväll avlossade han bössan från 35m redan efter 4min, vilket ledde till hörna och 1-0 VSK. Var betydligt mer aggressiv i sista tredjedelen och landar på 2+1.

Robin Andersson: 3
Blixtrade till stundtals och gör ett ruggigt fint mål till 2-1. Tar ner den på tennis, skottfintar och sätter den snyggt i bortre. Sätter även 3-1 på klassiskt Storken-manér. Kan med gott samvete unna sig extra vitsås på kebabpizzan som skulle förtäras på hemresan.