Lagbanner
2022-03-10 19:00

Villa Lidköping - Västerås SK
7 - 3

Spelarbetyg: Villa - VSK Semifinal 3:5
Daddy DJ måste lägga i några växlar till om han och hans VSK ska kunna vinna på lördag.

Spelarbetyg: Villa - VSK Semifinal 3:5

Villa har återigen kopplat greppet om semifinalserien efter att ha besegrat Sportklubben under torsdagskvällen med 7-3. En viss Christoffer Edlund hade vaknat till liv efter att ha suttit kvar i omklädningsrummet de inledande två matcherna och lämnade planen med hela sex gjorda mål.

Vi var en brokig skara grönvita binjurar som hade tagit oss till Sparbanken Lidköping Arena och fick se Christoffer Edlund sänka Grönvitt. Mesta mästarna inledde starkt och tog ledningen innan herr Edlund, alldeles för enkelt, kunde göra ett hattrick på mindre än tre minuter. Grönvitt kämpade sig tillbaka innan ridån drogs ner igen strax innan halvtid och Villa kunde gå till paus med ledning 5-3, ett resultat som hemmalaget spelade på komfortabelt resten av matchen.

1 – Underkänd
2 - Godkänd
3 – Bra
4 – Mycket bra
5 – Hompa i finalen 2009 med en lättare klubba



Henrik Kjellsson: 4
Även om han släppte in sju mål tycker jag faktiskt att Kjellsson gjorde en riktigt, riktigt bra insats i kassen. Räddade laget flera gånger med otroliga räddningar.

Jesper Hermansson: 2
Mycket bättre offensivt än sist men hade det givetvis tufft med Edlund på sin högerkant även om han gjorde det bra. Slog en ambulanspassning till Spångberg som ledde till bolltapp och att Villa kunde ta ledningen. Den typen av passning kan man inte slå när Villa kommer rusande framåt med flera man.

Magnus Joneby: 3
Satt en riktig rökare i krysset i mitten på andra halvlek som gjorde att VSK fick kontakt. I övrigt bra.

Rasmus Sjöström: 2
Hade bra koll på samtliga lyft men måste försöka hitta tillbaka till sin rus-form som han haft hela året. Täcker bort en del men måste tillsammans med övriga rusare se till att spika igen helt inför matchen på lördag.

Oscar Gröhn: 2
Känns konstigt att godkänna hela backlinjen när man släpper in sju mål, men tycker även att Gröhn gör det stundtals riktigt bra med några dippar.

Viktor Spångberg: 2
Har inte riktigt hittat in i denna semifinalserie än. Tappar bollen i eget straffområde efter en svag passning från Herman men borde kunnat göra något annat av bollen än att vänta in slaget. Viktor är en av de som måste vara riktigt bra för att VSK ska ha chans att bita tillbaka på lördag. Nu ökar vi!

Robin Andersson: 2
Inga mål men en solid defensiv insats.

Jesper Jonsson: 3
Kändes väldigt pigg inledningsvis men svalnade allt eftersom.

Daniel Johansson: 1
Skulle även denna match haft med sig en solklar straff som Aidesjö ännu en gång valde att fria för, men bortsett från den prestationen är det alldeles för svagt från DJs sida. Hamnar helt utanför matchbilden och jobbar sig inte in en enda gång. Tills lördag måste han hitta de rätta kablarna och koppla in dem från start, för det kommer krävas om Grönvitt ska gå segrande ur den fajten.

Tobias Holmberg: 3
Satt kvällens enda grönvita spelmål och kändes inspirerad matchen igenom. På lördag krävs det dock att han hittar den lättare klubban och presterar som finalen 2009.

Kasper Sandgren: 2
Slätstruken insats efter att ha lyft taket i ABB Arena Syd i tisdags.

Martin Landström: 2
Blev lite för många felpass och bolltapp för att Martin skulle kikat på de högre betygen denna kväll. Var kreatören för mycket av den grönvita offensiven och gjorde två assist, men felpass och bolltapp måste raderas helt dessa matcher.  

Pontus Vilén: 2
Stänkte en hörna men utöver det hände det inte särskilt mycket.

Joel Engström: 2
Hade några chanser att peta in bollen men lyckades inte. Vill se mer av hans fina kvaliteter som han visade upp under kvartsfinalspelet.

Spelade för kort tid för att betygsättas
Benjamin Pizzoni Elfving
Figge Nilsson

På lördag vill det till att Grönvitt får en bra start och bibehåller ledningen och sitt momentum längre än bara ett par minuter. Man kommer behöva tajta till defensiven och i synnerhet hörnorna där det läckt in mål sett till skapade hörnor. Sist men inte minst måste avsluten vara mer kliniska. Jag tycker fortsatt att Thimfors i Villamålet är hästlängder bakom Kjellsson och därav måste man utnyttja det mer.

På lördag hoppas jag så många Västeråsare som möjligt sluter upp i kör och bär fram laget till en femte och direkt avgörande match. Det är sista hemmamatchen för den här säsongen, så missa inte chansen att se bandy i världsklass!

Kämpa VSK

Oskar Magnussonoskarrmagnusson2022-03-11 09:30:56
Author

Fler artiklar om Västerås SK

Spelarbetyg: SAIK - VSK