Lagbanner
2021-10-29 18:00

Västerås SK - Bollnäs
5 - 1

Spelarbetyg: VSK - Bollnäs
Tobias Holmberg var tillbaka på mittfältet efter att ha spelat ytterhalv stora delar av förra säsongen.

Spelarbetyg: VSK - Bollnäs

VSK besegrade komfortabelt Bollnäs i elitseriepremiären med 5-1. Erik Persson i Bollnäs mål stod för en strålande prestation och höll ner siffrorna för Hälsingelaget när VSK pressade på för att utöka ledningen i andra halvlek.

1 – Underkänd
2 - Godkänd
3 – Bra
4 – Mycket bra
5 – Hompa i finalen 2009 med en lättare klubba



Henrik Kjellsson – 2
Sätts inte på några större prov under den här matchen. Är stabil i övrigt och håller ihop försvaret bra. Kanske kunde han hunnit ut med en skridskospets på Hasse Anderssons strumprullare som ledde till en reducering.

Jesper Hermansson – 2
Stabil insats från Hermans sida. Sätts inte på några större prövningar av Bollnäs och bidrar fint i uppspelen. Slår en riktigt bra lyra från sin högersida som leder till 2-0 målet.

Magnus Joneby – 2
Den evige Joneby inledde sin 20:e säsong i den grönvita tröjan fick kröna detta med ett mål på hörna. Jobbade och slet i vanlig ordning och gjorde precis det som förväntas.

Rasmus Sjöström – 3
Majestätisk i sitt uppförande på isen. Står för fina brytningar, täcker skott och bidrar till arbetsro i backlinjen.

Oscar Gröhn – 2
Stabil insats från ”Gruffe” som inte släpper många förbi sig i den här matchen. Bidrar bra i uppspelsfasen och sätter i gång de andra.

Viktor Spångberg – 3
Jättefin debut i den grönvita tröjan! Har en helt fantastisk skridskoåkning och stod för många fina kombinationer med Landström och Johansson. Fint förarbete till 4-1 målet.

Jesper Jonsson – 3
Fick inleda målskyttet för kvällen när han påpassligt höll sig framme efter inspel från vänsterflanken av Daniel Johansson. I övrigt gör Jesper en bra match med kollegan Holmberg vid sin sida.

Tobias Holmberg – 2
Tillbaka på sin ”gamla” position på mittfältet efter att ha spelat halv stora delar av förra säsongen. Jag gillade Hompa på halven då han ofta fick komma rättvänd med sin fina passningsklubba men det är ändå på mittfältet han hör hemma. Är stabil matchen igenom men står inte för någon patenterad genomskärare som vi sett på försäsongen.

Daniel Johansson – 3
Är högst delaktig i nästan alla farligheter som VSK skapar. Assisterar Jesper Jonsson till 1-0 målet och sätter sedan själv 5-1 på en hörnretur efter att Erik Persson några minuter tidigare räddat Johanssons stenhårda straff. Ser ut att trivas bredvid sina nygamla kollegor i Landström och Vilén.

Martin Landström – 3
Det är en fröjd att se Landström tillbaka i den grönvita tröjan. Han är ofta den som bryter mönstret och är drivande i många anfall. Man märker redan efter en match att Landström var väldigt saknad förra året och det känns riktigt bra att han är tillbaka. Bränner ett superläge i andra halvlek där han nästan har helt öppet mål men Erik Persson i Bollnäsmålet lyckas på något sätt få ut en arm.

Pontus Vilén – 3
Ser ut att trivas i den grönvita dressen med sina forna lagkamrater bredvid sig. Bidrar med speed och smartness matchen igenom och har några lägen att sätta ett mål själv.

Robin Andersson – 2
Gör ett typiskt Storken-mål till 2-0 där han står på helt rätt plats och bara låter bollen studsa på honom in i mål. Drar ofta fint i djupet och hade flera chanser att öka på målproduktionen.

Joel Engström – 2
Förra säsongens kvartfinalssuverän gör en stabil insats som han får inleda på bänken. Att VSK kan starta med Joel på bänken vittnar om vilket oerhörd konkurrens det är om startplatserna och bredden som finns i laget. Är som vanligt väldigt bra i skridskoåkningen och gör ett fint förarbete till 4-1 målet.

Kasper Sandgren – 2
Får stundtals avlasta Hermansson på högerhalven och gör det bra där trots en ovan position. I övrigt gör det unga kvicksilvret en ganska anonym men fullt godkänd insats.

Spelade för kort tid för att betygsättas

Benjamin Pizzoni Elfving
 

Oskar Magnussonoskarrmagnusson2021-10-31 10:26:42
Author

Fler artiklar om Västerås SK

Spelarbetyg: SAIK - VSK