Lagbanner
2022-02-15 19:00

Västerås SK - Broberg
10 - 2

Spelarbetyg: VSK - Broberg/Söderhamn
Grönvitt visade upp en ruskig effektivitet under tisdagskvällen.

Spelarbetyg: VSK - Broberg/Söderhamn

Sportklubben tog en övertygande seger när Broberg/Söderhamn avfärdades med ett 10-siffrigt slutresultat. Nyförvärven Spångberg och Vilén spände musklerna ordentligt och visade varför dom värvades till Sveriges största bandyklubb. Efter några matcher med sämre utdelning lossnade det ikväll ordentligt för Grönvitt som hade otrolig utdelning på sina lägen, särskilt i första halvlek.

1 – Underkänd
2 - Godkänd
3 – Bra
4 – Mycket bra
5 – Hompa i finalen 2009 med en lättare klubba

Henrik Kjellsson: 3

Nöp några riktigt kluriga bollar och kändes väldigt trygg och stabil. Fick en riktig mittbena av Jesper Öhrlunds högerskott och kunde heller inget göra åt gästernas första mål.

Jesper Hermansson: 2
Fanns enorma ytor bakom Hermansson som bortalaget inte började utnyttja förrän i andra halvlek vilket VSK ska vara tacksamma för. Kändes i övrigt trygg med bollen och bidrog med några fina aktioner framåt.

Magnus Joneby: 3
Marginaliserade Söderberg riktigt bra och klev även in som fjärdedomare när Hillerius höll på att tappa matchen i mitten av första halvlek.

Rasmus Sjöström: 3
Bra i duellspellet och var betydligt mer rejäl i egen box jämfört med förra matchen. Täckte undan en stor portion av gästernas hörnor och lyckades även han bra med att avfärda målsprutan Söderberg som fick lämna Västerås mållös.

Oscar Gröhn: 3
Ett steg framåt sen senast, särskilt i det defensiva arbetet. Pinnade även på bra framåt och ordnade en straff som Daddy DJ förvaltade.

Viktor Spångberg: 5
Säsongens mest givna 5a. Blev ”bara” tre målgivande passningar men hade flera sanslösa förarbeten som ledde till mål och målchanser. Får upp en otrolig fart när han kommer in på motståndarens planhalva och vickar sig förbi försvararna som en Vintage Östling.

Pontus Vilén: 5
Andra 5an för dagen delas ut till första halvlekens gigant: Mr Pontus Vilén. Går knappt att sätta ord på soloprestationerna som båda ledde till mål i första halvlek där en efter en av motståndarna lurades upp på läktaren.

Jesper Jonsson: 3
Lilla menyn för JJ som börjar hitta formen igen. Såg otroligt mycket piggare ut än för en vecka sen vilket känns skönt inför slutspelet då han kommer vara väldigt viktig.

Robin Andersson: 4
Såg pigg ut och var på målhumör vilket resulterade i tre fullträffar för herr Stork. Gav även en rejäl utskällning till stins Hillerius som straffades med en 10a vilket givetvis höjer betyget.

Daniel Johansson: 3
Lilla menyn även för Daddy DJ. Väldigt viktigt att han fortsätter att lossa bössan precis som i förra matchen vilket har saknats en del tidigare under säsongen. Satt en straff som självklart var hur säker som helst.

Tobias Holmberg: 3
Jobbade hårt i defensiven och slog flera bra passningar framåt. Viktigt för VSK att Hompa fortsätter att infinna sig i målprotokollet då han kommer bli otroligt viktig i slutspelet.

Kasper Sandgren: 2
Väldigt bra förarbete till Viléns andra mål men syntes utöver det inte till särskilt mycket. Avlastade Herman på högerhalven och hade även han problem med Brobergs långa spel på Grönvitts högerkant.

Martin Landström: 4
Blev ”bara” lilla menyn för Martin men precis som med Spångberg låg han bakom väldigt mycket i anfallsväg. Bra i beslutsfattandet där han varierade läckra passningar med avslut och fina rundvandringar längs förlängda mållinjen. Vamos!

Joel Engström: 2
Gjorde en definitivt godkänd insats men var relativt osynlig under matchen.

Figge Nilsson: 2
Var med en del i uppbyggnadsfasen i några anfall men utöver det hände det inte mycket framåt. Jobbade givetvis hårt i defensiven i vanlig ordning.

Spelade för kort tid för att betygsättas
Benjamin Pizzoni Elfving

Grundserien avslutas på lördag kl 15.00 då Frillesås BK kommer på besök. VSK har i och med dagens seger säkrat fjärdeplatsen och lördagens match blir en chans att slipa på formen ännu mer inför det annalkande slutspelet. Jag hoppas att Sportklubbens alla medgångssupportrar börjar hitta tillbaka till Rocklunda och ger laget det stöd dom förtjänar under slutspelet, där känslan just är att VSK kan gå väldigt, väldigt långt…

Kämpa VSK
 

Oskar Magnussonoskarrmagnusson2022-02-15 22:20:10
Author

Fler artiklar om Västerås SK

Spelarbetyg: SAIK - VSK