Västerås SK - Edsbyn
6 - 7

Spelarbetyg: VSK - Edsbyn
Oscar Wikblad sänkte ett svagt VSK med sina fyra fullträffar.

VSK föll tungt under fredagskvällen mot ett extremt lågt stående och kontringsstarkt Edsbyn. 0-4 i baken efter 19 spelade minuter satte Grönvitt i en väldigt prekär situation som man dock lyckades vända på, men när 90 + tillägg var spelade stod Edsbyn ändå som det segrande laget.

1 – Underkänd
2 - Godkänd
3 – Bra
4 – Mycket bra
5 – Hompa i finalen 2009 med en lättare klubba

Lagets inledande 20 minuter – 0
Att släppa in fyra mål på under 20 minuter i en match av den här digniteten är under all kritik. Visst, Edsbyn var extremt effektiva och gjorde mål på i princip allt de skapade, men det var VSKs obefintliga spelstopp på offensiv planhalva och längd i laget som öppnade upp enorma ytor mitt i planen som Edsbyn förvaltade hänsynslöst. Inledningen påminde skrämmande mycket om matchen lagen emellan i Svenska Cupen för drygt en månad sedan där VSK även då inte kunde få stopp på blödningen och Edsbyn enkelt gick iväg till en stor ledning. Kommer man ut så här passiva blir det svårt att vinna matcher och jag tycker att det är inledningen som fäller Grönvitt trots att man gör en stark upphämtning. Skärpning!

Det blir svårt att betygsätta en match som denna då VSK efter minut 20 gör det riktigt bra och äger matchen fullständigt. Så, jag väljer att ge hela kollektivet en rejäl känga för inledningen och sedan försöka hitta ljuspunkter i de individuella betygen.

Henrik Kjellsson – 1
Som vanligt är det mest hörnor och frilägen Edsbyn gör mål på som man inte kan lasta Kjelle för. Dock ska han kunna göra det bättre i flera situationer, i synnerhet 0-2 målet och 5-6 målet. I såna här gäller matcher gäller det att man spikar igen och tar de där bollarna, därav betyget.

Jesper Hermansson – 2
För svagt hemjobb i första halvlek när Edsbyn kontrar. Växer in i matchen mer och sätter igång spelet bra.

Magnus Joneby – 2
Väldigt svårt att betygsätta lagkaptenen idag. Försvaret och Joneby blir lämnade väldigt själva i början men jag tror att Joneby drar ett stort lass i att snacka igång sitt lag vilket gör att man vänder momentumet och tar sig in i matchen.

Rasmus Sjöström – 2
Är precis som hela laget svag i inledningen men spelar upp sig. Täcker inte lika mycket skott som vanligt men en godkänd insats från försvarsgeneralen.

Oscar Gröhn – 2
Hamnar alldeles för högt upp i vissa sekvenser i första halvlek när Edsbyn kontrar sönder VSK. Spelar upp sig i andra halvlek men bidrar inte lika mycket i offensiven som tidigare matcher.

Viktor Spångberg – 3
Står för en fin prestation sett över 90 minuter. Är med långt upp i anfallen och man ser att motståndaren har respekt för honom.

Jesper Jonsson – 2
Är väldigt fin offensiven men inledningen av matchen drar ner betyget. Blir ett alldeles för stort gap mellan mittfält och försvar när VSK tappar boll på offensiv planhalva vilket leder till flera av Edsbyns mål.

Tobias Holmberg – 2
Precis som för kollegan Jonsson får Hompa ta på sig en del av ansvaret för inledningen. Laget blir väldigt långt och det straffar sig direkt. Spelar som övriga upp sig ordentligt.

Daniel Johansson – 4
Visar ännu en match hur viktig han är för VSK. Landar till slut på tre fullträffar där ena är en straff som han skapar själv.

Martin Landström – 3
Tillsammans med Johansson ligger han bakom det mesta i Grönvitts offensiv. Blir lilla menyn (1+1) på Landström idag och han fortsätter visa vilken otrolig bandyspelare han är.

Pontus Vilén – 1
Gör visserligen ett mål men är utöver det helt iskall. Gör ont i mig att behöva ge det här betyget till Pontus, men eftersom jag vet vad han är kapabel till och kommer prestera i framtiden har jag inget val.

Robin Andersson – 2
Står precis där han ska stå och sätter den viktiga 3-4 reduceringen innan paus. I övrigt en ganska anonym insats från den ståtliga Storken.

Joel Engström – 2
Gör inget stort avtryck i den här matchen tyvärr. Har något läge att sätta en boll men Oscar Löfström i Edsbyns mål stod i vägen.

Kasper Sandgren – 2
Gör en liknande match som den mot Örebro där han försöker och försöker men det lossnar inte riktigt. Behöver vara mer klinisk och bestämd i vissa beslut när han kommer fint med bollen men sjabblar bort läget.

Spelade för kort tid för att betygsättas
Benjamin Pizzoni Elfving

En punchrulle måste delas ut till Oscar Wikblad i bortalaget som var matchens gigant med sina fyra mål. Har en makalös skridskoåkning och är klinisk i alla sina avslut. Hatten av!