Västerås SK - Hammarby Bandy
7 - 3

Spelarbetyg: VSK - Hammarby
Ex-VSKaren Niklas Gifting och hans Hammarby fick åka hem tomhänta från ABB Arena Syd.

Sportklubben tog en något så när bekväm seger hemma mot antagonisten Hammarby i en match som slutade 7-3 till hemmalaget. Återigen fick man en tung start med mål i baken efter endast 50 spelade sekunder. Grönvitt spelade upp sig men ett lågt stående Hammarby gjorde det svårt för VSK och sett till matchen är det ingen insats att skylta med. Icke desto mindre är det en enorm styrka att vinna matcher trots att man inte gör de bästa av prestationer vilket VSK ska ta med sig.

1 – Underkänd
2 - Godkänd
3 – Bra
4 – Mycket bra
5 – Hompa i finalen 2009 med en lättare klubba

Henrik Kjellsson – 2

Gör några tveksamma ingripanden i första halvlek men räddar upp det med ett gäng bra räddningar i andra.

Jesper Hermansson – 2
Tappar markering vid några tillfällen men gör annars en godkänd insats.

Magnus Joneby – 2
Försvaret och Joneby har det tungt i första halvlek och lyckas inte styra ut Hammarby. Blir betydligt bättre till andra halvlek där lagkaptenen även är med delaktig i anfallsspelet.

Rasmus Sjöström – 2
Gör några fina brytningar där han styr ut motståndaren och plockar den enkelt. Är stabil som vanligt även om han och backkollegorna har det tyngre i första halvlek.

Oscar Gröhn – 2
Fint förarbete till Jesper Jonssons 6-3 mål som blir spiken i kistan. Gör det annars bra i defensiven men saknar ibland hjälp från mittfältet att styra ut motståndaren till sämre skottlägen.

Viktor Spångberg – 3
Tycker att Spångberg gör det bättre och bättre för varje match och är klart bäst i VSK i denna. Är med långt upp i anfallen och sätter en boll efter en soloåkning. Blir rånad på en straff av stinsen i andra men ordnar senare ytterligare en straff som Danne Johansson förvaltade säkert.

Jesper Jonsson – 3
Är tillsammans med Spångberg bäst i VSK idag. Blir lilla menyn (1+1) där han vid målet gör en riktigt snygg skottfint i skäret.

Tobias Holmberg – 2
Slår bort lite väl mycket boll när han söker den avgörande passningen. Har annars mycket boll men är inte lika tongivande som i tidigare matcher.

Daniel Johansson – 3
Blir två mål för mittfältsgiganten där första är avslutet på ett riktigt fint anfall. Är som vanligt väldigt företagsam i sitt spel och skapar frislag, hörnor och målchanser. Jobbar hårt i defensiven.

Martin Landström – 2
Trots två assist är det en relativt anonym insats från Landström. Jag har extremt höga förväntningar på honom inför varje match vilket jag tycker att man ska ha, därav blir betyget en 2a trots poängproduktionen.

Pontus Vilén – 2
Gör sin klart bästa match i VSK-tröjan hittills. Är mer delaktig i spelet än tidigare och har en fin soloåkning från eget straffområde som han nästan lyckas göra mål på.

Robin Andersson – 2
Drar mycket i djupet och har några lägen att slå in den på tennis. Försöker komma ner i planen stundtals och delta i spelet men är utöver det ganska osynlig.

Joel Engström – 3
Sätter två projektiler rakt upp in nättaket på hörna som visar upp hans otroliga skott. Är i övrigt produktiv i spelet och bidrar med sin speed.