Västerås SK - Motala
11 - 0

Spelarbetyg: VSK - Motala
Magnus Joneby och Jesper Jonsson ledde VSK till en efterlängtad storseger på hemmaplan.

ÄNTLIGEN! Efter en trevande första halvlek hängde Grönvitt ut den ordentligt i andra halvlek och visade varför man ska vara med i toppen. De obesegrade serieledarna Motala blev totalt utspelade av lagmaskinen VSK med Jesper Jonsson i framsätet och hade ingenting att säga till om, särskilt i andra halvlek.

Trots en spelmässigt jämn första halvlek lämnade Sportklubben isen efter 45 minuter med 3-0 i bagaget. Motala parkerade sin buss i eget straffområde och satsade på kontringar vilket var nära att ge utdelning, men försvaret med Joneby i täten och Kjellson bakom stod emot. När stinsen sedan blåste igång andra halvleken var det någonting av det värsta jag sett på länge. VSK spelade en totalbandy som man väntat på att se under hela inledningen av säsongen. Man behöll trycket och bollen på offensiv planhalva, spelade på många spelare och var kliniska i avsluten och sista tredjedelen. En islossning som var otroligt efterlängtad trots att man saknade två nyckelspelare i Rasmus Sjöström och Tobias Holmberg. Nu vänder det!

1 – Underkänd
2 - Godkänd
3 – Bra
4 – Mycket bra
5 – Hompa i finalen 2009 med en lättare klubba

Henrik Kjellsson – 3
Hade behövt skriva in sig på alfakassan i andra halvlek men gör flera riktigt bra räddningar i första halvlek. Årets första hållna nolla!

Joel Engström – 2
Fick kliva ner på halven i Holmbergs frånvaro och gör det definitivt godkänt. Märks dock att det är en ovan position och jag tycker inte riktigt att Joel kommer till sin rätt såhär långt ner i banan.

Jesper Hermansson – 3
Tog steget in på backplatsen och gör det med bravur. Slår några fina flipp-passningar i första halvlek och sådana ser jag gärna mer av.

Magnus Joneby – 3
Fick gästspela på liberon i Rammes frånvaro och gjorde det väldigt bra. Rejäl i rensningarna och styrde lagets höjd i andra halvlek vilket var väldigt viktigt.

Oscar Gröhn – 3
Släpper man inte in några mål i en bandymatch gör man det riktigt bra. Är man dessutom en del av vederbörande backlinje ska man definitivt belönas med en 3a. Gruffe gör ingen megamatch på ett personligt plan men som en del av ett kollektiv är det en bra insats.

Viktor Spångberg – 3
Spångberg fortsätter att övertyga och gör en väldigt fin insats. Driver på från sin vänsterkant och hotar Motala långt upp i banan. Möter sina gamla lagkamrater och måste kännas riktigt skönt att stå på denna sida av planhalvan.

Jesper Jonsson – 4 + en 4a årgångskir
Hade det inte varit för motståndet hade det varit en given 5a. Gör flera overkliga aktioner och sätter fem (!) putor bakom stackars Aaltonen vilket resulterar i killer-menyn (5+0). Visar upp sin fantastiska teknik och är fullständigt briljant i avsluten. Hatten av!

Daniel Johansson – 2
Förvånansvärt anonym kvällen till ära och lämnar planen poänglös. Inte alls lika tongivande framåt som tidigare men en gör en godkänd insats.

Martin Landström – 4
Bjuder på stora smörgåsbordet 0+5 och äntligen gick det att känna igen trollkarlen Landström. Precis som övriga laget släpper han taget om handbromsen i andra halvlek vilket gav resultat direkt. Fortsätt så, Sensei Landström!

Pontus Vilén – 2
Flyttas ned på mittfältet och gör det absolut godkänt. Pontus prestationer har varit som en sinuskurva under inledningen av säsongen men det syns tydligt att han kommer att växa in i laget mer och mer och prestera på en jämnare och högre nivå som han är kapabel till.

Robin Andersson – 3
Stänker två typiska Storken-mål vilket är underbart att se, och sedan ett på straff. Håller sig påpassligt framme och har bud på flera mål i första halvlek.

Melker Westman – 3
Har fått sitta på läktaren i inledningen av säsongen och huserat i farmarlaget Tillberga för att få speltid. Kliver in och sätter två mål direkt i sin första match för i år och känns riktigt het och inte alls lika valpig som förra året. Melker Westman kommer vi troligtvis ha nöjet att se många år framöver i VSK!

Kasper Sandgren – 2
Lossnar lite mer för Kasper i andra halvlek och bidrar mer i anfallen. Jag vet om hans potential och kommer därför fortsätta att kräva mer. Gnugga på!