Västerås SK - Örebro
10 - 2

Spelarbetyg: VSK - Örebro SK
Robin Folkesson saknades men fick se sitt ÖSK besegras av Mesta Mästarna.

Återigen gjorde VSK 10-siffrigt på Örestjärt i en underhållande måndagsmatch hemma i ABB Arena Syd. Gästerna inledde klart bäst och stod upp bra mot Grönvitt i drygt 40 minuter. Därefter kuggade spelet i betydligt bättre och i andra halvlek kunde man gå ifrån och vinna med klara 10-2.

1 – Underkänd
2 - Godkänd
3 – Bra
4 – Mycket bra
5 – Hompa i finalen 2009 med en lättare klubba

Henrik Kjellsson: 3

Fick göra några riktigt svettiga räddningar när ÖSK hotade särskilt i första halvlek. Har släppt in fem mål på de senaste fyra matcherna vilket får ses som ett otroligt facit.

Jesper Hermansson: 2
Gör återigen en godkänd insats men har några ambulanspassningar på sitt samvete efter matchen. I grund och botten gillar jag Hermans spel väldigt mycket men ibland behöver han bli bättre på att värdera vilka långa diagonalpassningar han ska slå och inte.

Anders Bruun: 2
Fick chansen från start när Sjöström saknades och gjorde det bra. Lever väldigt mycket på sin rutin och det är väl därför han kan kliva in rakt i startelvan utan att göra bort sig efter flera år borta från elitbandyn. Var nära att smälla dit en hörna!

Måste ändå påpekas att det är lite oroväckande att återväxten är så pass dålig från de yngre leden att man blir tvungen att plocka in en pensionerad legend för att täcka upp på backpositionen. Ingen skugga ska dock falla över Bruun utan det ansvaret ligger på klubben själva.

Magnus Joneby: 2
Fick kliva in på liberopositionen kvällen till ära och gjorde det givetvis bra. Hade lite problem med Örebros långa spel i första halvlek där de hotade VSK rejält, men ju längre matchen gick kontrollerade Joneby och laget gästerna bättre.

Oscar Gröhn: 2
Godkänd insats från Gruffe som hade fullt upp med Folkesson och Co i ÖSK. Kämpar och sliter hårt i defensiven vilket för kvällen inte lämnade mycket utrymmer för offensiva äventyr.

Joel Engström: 4
Gör överlag en väldigt bra match och börjar pricka formen ordentligt. Kröner insatsen med att göra ett helt overkligt mål där han bryter bollen i eget straffområde, trycker gasen i botten och åker rakt igenom hela ÖSK för att sedan bli neddragen i straffområdet men ändå lyckas peta in bollen. Kollar man på reprisen ser det ut som att Joel är någon typ av uppskruvad duracellkanin och försvararna har lim under skenorna. Oerhört imponerande.

Pontus Vilén: 3
Poängbäst för kvällen med sina 1+4 där. Hade bud på flera mål i andra halvlek, särskilt vid ett tillfälle där vickar sig förbi väldigt fint från högerkanten och sprätter bollen precis ovanför ribban.

Jesper Jonsson: 2
Sticker inte ut alls i denna match men gör det definitivt godkänt.

Robin Andersson: 2
Avslutar ett mönsteranfall när VSK tar ledningen i slutet av första halvlek. Blir ibland lite för sugen att delta i uppbyggnadsspelet. Det som händer då är att Robin får bollen längre ner i banan, kliver runt på kanten och när han sedan ska spela in den framför mål är det ju han själv som ska stå där och peta in den. Jag förstår att han vill bidra i spelet men i vissa situation är det bättre att hota med åkningar i djupled och hålla sig framför kassen.

Daniel Johansson: 3
Blir två mål för kvällen från Daddy DJs klubba. Syns till under stunder i uppbyggnadsspelet men är i övrigt ganska anonym, vilket gör det synnerligen imponerande att kliva av planen med två gjorda mål.

Tobias Holmberg: 2
Avslutar ett numera klassiskt VSK-anfall där man går runt på kanten och spelar in den i mitten. Viléns passning hittar Hompas klubba som kan peta in den i öppen kasse efter att själv ha bidragit i uppbyggnadsfasen. Precis som hela laget gör Holmberg ingen jättematch men ändå tillräckligt bra för att vinna matchen med 10-siffrigt vilket är imponerande.

Kasper Sandgren: 2
Spelar sparsamt och gör inga utmärkande aktioner.

Melker Westman: 2
Inte heller Melker fick särskilt mycket speltid men utnyttjade det han fick på ett bra sätt. Trycker in en kasse efter fint förarbete från Jesper Jonsson.

Martin Landström: 3
Tillbaka efter att ha suttit i familjekarantän och missat de tre senaste matcherna. Syntes att Martin var spelsugen och producerade 2+1 med bud på mycket mer. Var högst delaktigt i spelet och hade flera riktigt fina aktioner som hade kunnat resultera i ännu mer mål.