Västerås SK - Sandviken
4 - 5

Spelarbetyg: VSK - SAIK
Viktor Spångbergs reducering i slutminuterna räckte inte hela vägen.

Pingu har reducerat i kvartsfinalserien. Gästerna gick segrande i tisdagens batalj som var en riktig rysare där Grönvitt var otroligt nära att kvittera i slutminuterna. Bedrövliga inledningar på båda halvlekarna bäddade för en smärtsam förlust för hemmalaget som fortfarande har allt i egna händer.

Precis som i slutet av grundserien släppte Sportklubben in fem eller fler mål, och givetvis fick man då väldigt svårt att vinna matchen. Jag var inne på det tidigare att defensiven är så otroligt viktig för laget och sitter inte den till 100% släpper man in för många mål och sätter sig själva i en dålig sits. Dags att hitta tillbaka till den täta defensiven som bäddade för två raka segrar mot Pingu!

1 – Underkänd
2 - Godkänd
3 – Bra
4 – Mycket bra
5 – Hompa i finalen 2009 med en lättare klubba

Henrik Kjellsson: 2

Gjorde en del bra räddningar, men Berlins skott till 2-4 måste bara Kjellsson ha. Berlin kommer i låg fart ur knappt någon vinkel alls och Kjelle har dessutom fri sikt, ändå studsar den in i buteljhöjd. Knappt godkänd.

Jesper Hermansson: 1
Var en av de som slarvade allra mest i första halvlek. Märkliga passningar blandades med bolltapp som ledde till kontring för SAIK som straffade Grönvitt. Den här typen av misstag håller inte i en kvartsfinal och därmed kan inte insatsen godkännas.

Magnus Joneby: 2
Går inte annat än älska när Joneby manar på både sina mannar och sina supportrar. Hade en hyfsad dag på jobbet men skulle behöva dela ut lite fler bröstvärmare på bland annat Berlin.

Rasmus Sjöström: 2
Täcker en del hörnor men måste tyvärr hållas ansvarig för Sandvikens första mål. Har chans att ohotad slå bort den på tennis men gör en luftsving som friställer Hannes Edlund. I övrigt följsam och bra i duellspelet men hade några till duster med bollen i luften.

Oscar Gröhn: 2
Som övriga försvarare var det delvis bra och delvis inte alls bra. Har fortsatta problem med Airisniemi och undertecknad blev alldeles vansinnig när han fick kliva runt på den förlängda mållinjen på Gruffes kant utan att få en rejäl tryckare på över/underkropp.

Viktor Spångberg: 4
Står återigen för en strålande insats. Kall som vanligt med avsluten och gjorde några ruskigt starka förarbeten där han höll undan för skogshuggande svartklädda.

Pontus Vilén: 3
Blev inga poäng för Herr Vilén men ack så bra han är i kontringsspelet. Ruskig speed som hotade SAIK gång på gång och kämpade även stenhårt i defensiven.

Robin Andersson: 2
Hade Storken lyckats styra in ytterligare någon puta hade betyget höjts. Gör det väldigt bra när han reducerade SAIKs ledning i den 65e minuten men hade flera lägen i matchens slutskede att trycka in ytterligare minst en. Gör trots allt två mål vilket gör att insatsen godkänds med nöd och näppe.

Daniel Johansson: 2
Tyvärr väldigt osynlig långa stunder med blixtrade till ibland. Kommer fortsätta tjata om att jag vill att Daddy DJ ska lossa bössan ännu mer för jag vet hur tung den är.

Tobias Holmberg: 3
Slutspelsformen håller i sig för mr.500 som klev av isen med lilla menyn. Höll sig påpassligt framme vid ett av målen och slog även några fina smörgåsar.

Kasper Sandgren: 3
Tycker faktiskt Kasper ännu en gång gör det väldigt bra stundtals. När han väl fick bollen hotade han ordentligt och var centimeter ifrån att kvittera matchen i sista minuten. Fortsätt så!

Martin Landström: 3
Styr och ställer som vanligt när det gäller VSKs anfall där han är hjärnan bakom det mesta. Hade faktiskt väldigt mycket oflyt i flera situationer där bollen studsade olyckligt på ABB Arena Syds, under stundom, bedrövliga is.