Lagbanner
2022-01-12 19:00

Västerås SK - Tellus
12 - 0

Spelarbetyg: VSK - Tellus
Hompa visade upp stora registret hemma i ABB Arena Syd.

Spelarbetyg: VSK - Tellus

Grönvitt tog sin sjätte raka seger i Elitserien under onsdagskvällen när Tellus besegrades med 10-siffrigt. Henrik Kjellsson hade en enkel dag på jobbet och kunde med hjälp av en gedigen defensiv hålla årets andra nolla. Efter 4-0 i halvtid orkade bortalaget inte hålla emot och slutsiffrorna skrevs till hela 12-0!

Trots 12 mål framåt och noll insläppta blir det inga fyrverkerier i spelarbetygen. VSK är så pass mycket bättre på varje position än Tellus vilket gör att det krävs det där lilla extra för att få en guldstjärna i beygen.

1 – Underkänd
2 - Godkänd
3 – Bra
4 – Mycket bra
5 – Hompa i finalen 2009 med en lättare klubba



Henrik Kjellsson: 2
Hade väldigt lite att göra men presterade när Tellus lägen väl kom. Lugnet själv där bak.

Jesper Hermansson: 3
Slog flera väldigt fina och öppnande passningar som denna dag satt på bladet på medspelaren. Jobbar hårt i defensiven.

Magnus Joneby: 3
Radar upp fina insatser på löpande band och onsdagsaftonen var inget undantag. Är fortsatt kvar på backpositionen men känns nästan mer delaktig i spelet när han kommer med sin tunga skridskoåkning nedifrån. Ruskigt fint förarbete när han, som Lillis Jonsson uttryckte sig, gör motläggsfinten och serverar Daddy DJ till 2-0.

Rasmus Sjöström: 2
Styrde undan det som gick att styra undan utan att göra några misstag. I matchminut 37 hängde Ramme, troligtvis för första gången på hela säsongen, med i ett anfall hela vägen in i motståndarens straffområde och var väldigt nära på att stöta in en puta. Var såklart sugen på att sätta dit den på efterföljande hörnan men lyckades inte.

Oscar Gröhn: 2
Fullt godkänd insats från Gruffe som fick göra sitt andra mål för säsongen.

Viktor Spångberg: 3
Är nog en av de i laget som åker absolut mest skridskor över 90min tillsammans med Gruffe. Kommer med fart nedifrån och hänger med hela vägen till motståndaren straffområde för att sen jobba stenhårt hemåt. Visade upp fina kroppsfinter och ruggig klubbteknik mot stackars Tellusförsvaret.

Pontus Vilén: 2
Inledde starkt men hade sedan en period med flera bolltapp och slarviga passningar. Spelade upp sig igen och landade på 2+1 utan att man knappt har insett det.

Jesper Jonsson: 2
Fint förarbete när han serverar Gröhn som sätter 7-0 till VSK. Överglänstes av mittfältskollegan Holmberg men gjorde en fullt godkänd insats.

Robin Andersson: 2
Andra matchen i rad som Storken målar på tennis vilket är underbart att se. Har lägen att stöta in någon kasse till men lyckas inte riktigt hela vägen.

Daniel Johansson: 2
Ganska anonym insats från Johansson som ändå jobbar in lilla menyn redan i första halvlek. Lossade bössan några gånger men den såg ut att vara laddad med blött krut.

Tobias Holmberg: 4
Klart bäst på planen denna kväll, både i spelet och poängprotokollet med sina 3+2. Hade betydligt mer boll än tidigare matcher och bjöd på flera smakprov från Holmbergs Delikatessbutik, där passningen i djupled på 70m som friställer Joel Engström var av den högsta kvalitén.

Kasper Sandgren: 3
Kom loss mer och mer ju längre matchen gick och fick kröna insatsen med ett snygg mål. Är ibland lite väl envis med att gå rakt in i mitten när han kommer med fart istället för att bredda eller går runt på kanten.

Joel Engström: 3
Styrkebesked från Engström som var tillbaka efter en längre sjukdomsperiod. Hängde 3st mot en chanslös Tellus-målvakt och frågan är om han inte borde lossa det där skottet ännu oftare.

Spelade för kort tid för att betygsättas
Benjamin Pizzoni Elfving
Figge Nilsson
Melker Westman

Redan på lördag väntar Motala borta på K-Bygg Arena vilket troligtvis kommer bli en riktigt tuff uppgift. Prognosen säger sol och temperatur runt nollan vilket ändå bäddar för en spelbar is och fördel Grönvitt. Däremot är Motala otroligt starka på hemmaplan och säkerligen revanschsugna efter att ha skämt ut sig i ABB Arena Syd tidigare under säsongen.

Kämpa VSK
 

Oskar Magnussonoskarrmagnusson2022-01-13 17:09:19
Author

Fler artiklar om Västerås SK

Spelarbetyg: SAIK - VSK