Lagbanner
2022-03-12 15:00

Västerås SK - Villa Lidköping
7 - 4

Spelarbetyg: VSK - Villa - Semifinal 4:5
Henrik "Salo" Kjellson spikade igen under första halvlek.

Spelarbetyg: VSK - Villa - Semifinal 4:5

Kvitterat! Mesta mästarna stod för en strålande insats och besegrade Villa Lidköping med 7-4. Siffrorna var i underkant då det med bättre effektivitet kunde stått 7-0 i halvtid och ett 10-siffrigt slutresultat. Grönvit stod icke desto mindre för en ramstark defensiv insats med en storspelande Henrik Kjellsson i målet.

1 – Underkänd
2 - Godkänd
3 – Bra
4 – Mycket bra
5 – Hompa i finalen 2009 med en lättare klubba


Henrik Kjellsson: 5

Edlund hade chans att reducera vid ställningen 2-0, men då kliver Kjelle fram med en klassisk Salo-räddning som var en i mängden av många urstarka räddningar. Säkerheten själv och ingöt lugn i hela backlinjen.

Jesper Hermansson: 3
Riktigt bra defensiv insats kryddat bra passningar framåt. Älskar när Herman slår den raka djupledspassningen som idag ledde till Daddy DJs 3-0.

Magnus Joneby: 4
Generalen som styr hela den grönvita skutan. Stenhård i defensiven och hade i vanlig ordning några rajder framåt. Nu jävlar ökar vi hela vägen till Studenternas!

Rasmus Sjöström: 4
Ram(me)stark insats från försvarsgeneralen. Släppte inte förbi en enda hörna och var väldigt stark i brytningsspelet. Hade stenkoll på de längre bollarna och lilla Edlund. Major Ramme!

Oscar Gröhn: 5
Magisk insats från Gruffe som var snuskigt bra. Hänger med hela vägen upp i anfallen och spräcker nollan efter en otroligt fin uppåkning. Serverar även Sensei väldigt fint till 4-0 precis innan halvtid efter att ha kontrat på Villas hörna. BDG!

Viktor Spångberg: 3
Betydligt piggare och säkrare med bollen än senast. Hade något läge att trycka dit en puta men avsluten var för svaga. Skulle önska att han varierar att gå utsida och insida lite mer.

Jesper Jonsson: 3
Vansinnigt stark när han trampar in längs förlängda mållinjen och tråcklar sig förbi. Saknar lite mer skärpa i avsluten för att betyget ska höjas.

Daniel Johansson: 2
Stort kliv framåt sen matchen senast men behöver fortfarande steppa upp mer. Bombade in 3-0 bakom en, som vanligt, riktigt svag Thimfors. Väntar bara på att MC19 ska gapa ”Skjut, han släpper in allt!” från bänken snart. Sköt en förvånansvärt dålig straff som kunde punkterat matchen, men den sätter han givetvis på måndag.

Tobias Holmberg: 3
Överlag en bra insats från Tobbe H. Blev ett mål för dagen med bud på mer. Har en känsla att Hompa kommer avgöra en match här inom kort…

Robin Andersson: 2
Bra i defensiven, men framåt finns det givetvis mer att önska. Jag väljer att inte såga utan istället hylla Storken och peppar honom att kliva fram när det verkligen gäller på måndag. Robin Andersson kommer avgöra borta mot Villa på måndag, mark my words!

Kasper Sandgren: 3
Fortsätter att utmana vilket är otroligt kul att se. Skapade en del lägen på egen hand men blev inga poäng för dagen.

Martin Landström: 5
Sensei Landström var i sitt absoluta esse. Sprudlade av självförtroende vilket också visade sig i poängprotokollet. Stod även för ett hästjobb i defensiven och täckte dessutom undan någon hörna. Sensei, du vet att jag har en känsla…

Pontus Vilén: 4
Helt makalöst knackskott till 2-0 som lyfte taket på arenan. Sprätte även in 5-1 med ett ruggigt handledsskott i första krysset som ställde sprattelgubben Thimfors som försökte gissa var bollen skulle hamna..

Joel Engström: 2
Blixtrade till under stundom men saknade det där lilla sista. På tiden att Joel börjar hitta sitt skytte i allmänhet och hörnskytte i synnerhet, snarast.

Figge Nilsson: 3
Fin i defensiven som vanligt och var ruskigt nära på att peta in en puta. Måste våga ta för sig mer ibland då han väldigt gärna spelar ifrån sig den när han kommer i bra läge.

Spelade för kort tid för att betygsättas
Benjamin Pizzoni Elfving

Nu gäller det att ladda om och prestera på absoluta topp på måndag. Allt ska avgöras i Sparbanken Lidköping Arena och jag hoppas att så många som möjligt tar sig till Lidköping och hejar fram grabbarna hela vägen till final!

VSK Sports anordnar bussresa till ett väldigt förmånligt pris. 320kr för medlemmar vilket även inkluderar matchbiljetten. Så, säg till chefen att grönvitt är på väg till final så fyller vi kirbussen ner till Västergötland! Hemmapubliken ska bli varse om hur en riktig klack låter. Inte en sådan bestående av en konstant trumma utan tillhörande sång samt tragiska klapp-anordningar. In och boka, nu jävlar ska vi förstöra festen och deras sorgliga slogan #vårvägmotstudenternas !

https://simplesignup.se/event/190839

Kämpa VSK
 

Oskar Magnussonoskarrmagnusson2022-03-12 21:11:59
Author

Fler artiklar om Västerås SK

Spelarbetyg: SAIK - VSK