Lagbanner
2022-05-18 19:20

Finland - Tre Kronor
2 - 3

VSK utklassade Sandviken
VSK krossade Sandviken! Ny match på söndag.

VSK utklassade Sandviken

VSK malde ner SAIK fullständigt och vann med hela 11-3. Efter att vänt på steken i den första halvleken gick man ut i den andra och visade var bandyskåpet ska stå. Även om siffrorna blev kanske lite väl stora...

VSK började matchen bäst och hade en klar målchans redan efter 20 sekunder. Istället så var det SAIK som tog ledningen i matchen efter drygt 20 minuter spelade genom Linus Forslund som lyfte in en retur från Bergwall. Lite snopet kanske för Grönvitt som hade bud på mål innan baklängesmålet. Baklängesmålet var dock inget som bekom VSK nämnvärt utan man fortsatte tro på den grönvita modellen och fick tillslut också utdelning. Rintala tog hand om en dålig rensning från SAIK-försvaret och sköt på nämndas skridskor, där kunde Emil Juhlén fånga upp bollen och placera 1-1! 2-1 gjorde Holmberg på hörna där bollen gick som ett flipperspel innan den passerade mållinjen och sedan kunde Nilsson fastställa 3-1 som halvtidsresultat efter att tryckt in en målvaktsretur från Martin Falk.

I den andra halvleken trampade VSK på och kunde utöka till 4-1 genom Nilsson igen! Det målet var en ren lektion i timing och utförande. Jansson flippar bollen någon meter över SAIK-backarnas klubbor och där kommer Nilsson i en perfekt åkning där han stannar upp och rundar Falk i målet. Läckert! Nilsson fastställde sitt hattrick genom att lyfta in en retur och utökade VSK-ledningen till 5-1. Efter det så slappnade VSK av och då small det bakåt. Mossberg tog ner ett lyft och skyfflade in en reducering och strax efter fick Pettersson dunka in en straff. Då tog Micke Carlsson en time-out där han påminde om vad som skulle göras på isen. Efter det så körde VSK hela vägen in i kaklet och tryckte ner Sandviken fullständigt. Simon Jansson hängde sexan i krysset och Holmberg styrde in sjuan. Juhlén blev sedan kapad och Sjöström fick dunka in 8-3 på straff. Jansson slog in 9-3 med ryggen mot mål och Edberg skyfflade upp 10-3 på en hörnretur. Bergström fick avsluta målkalaset på 11-3 genom en klassisk genomåkning, fri med Falk.

Bom bom, Grönvitt!

11-3 i en semifinal mot SAIK är förstås fruktansvärt imponerande. Men det kommer inte att betyda någonting på söndag då det är en ny match som gäller, vilket är en del av charmen med slutspelet. Det går att studsa tillbaka och det gäller att vara bäst i varje match. Den här semifinalserien är långt ifrån över.

Ska man ge sig på någon djupare analys så är det framförallt tre saker igår som kan vara väldigt viktiga inför de kommande mötena med Sandviken och det är;

  1. Att man tar kommandot i matchen. VSK vill hålla boll och låta Sandviken få anpassa sig efter grönvitt. Det här spelet vill man lira oavsett mot vilka man spelar och var man spelar. Det konsekventa spelet på hemmaplan som bortaplan är en av nyckelfaktorerna till att man vann Elitserien. SAIK kom aldrig med något eget till bordet i går kväll och det skulle jag tycka vara extremt alarmerande om man är lagd åt det svartvita hållet.
  2. Två hörnmål! Ack så viktigt det är att nypa till de där fasta situationerna. Det behöver inte vara en pangträff i krysset. Det fungerar lika bra att bollen studsar in via skridskor och benskydd eller att en retur skyfflas in. I tighta matcher i en semi kan hörnskyttet vara skillnaden mellan semester och Tele2 Arena.
  3. Nilsson är glödhet. Att måltjuven från Karlstad hittat de enkla målen gör att han också hittat formen. Det är framförallt Nilsson som ska vara den stora avslutaren och det tycker jag han har visat upp i slutspelet. När det gäller som allra mest. Jag är övertygad om att han kommer hitta nätmaskorna i de kommande matcherna också.
På söndag smäller det igen och räkna med ett SAIK som tuggat taggtråd och fyllda av revanchlusta.

Heja Sport!

Marcus Karppinen2016-03-04 09:55:00
Author

Fler artiklar om Västerås SK

Spelarbetyg: SAIK - VSK