Vi är tillbaka (Uppdaterad)

Nu är vi äntligen där. Det som hela tiden har varit målet. Tillbaka i elitserien, där vi hör hemma. Som hela LBK har kämpat. Vi har byggt upp ett helt nytt lag och trott på det hela tiden. Tre hälsingelag i elitserien har blivit fyra och det känns helt underbart. Inför magiska 3108 personer vann LBK gastkramande seriefinal mot Örebro med 4-3 (2-1). Stort tack till alla som varit med och stöttat under vägen tillbaka.

Vi går till matchen direkt och det är klart att det var fjärilar i magen hos många av spelarna. En ganska kraftig vind i planens längdriktning bidrog kanske lite grann till att LBK hade det mesta av spelet i den första halvleken, medan Örebro hade mycket boll i andra.

Redan i den andra minuten kommer matchens första mål och det var bortalaget som stod för det. Lasse Buskvist, vem annars får bollen mitt i slottet och får in bollen intill stolpen brevid Jonas Svensson. I den sjunde minuten skapar LBK en hörna och den drar Tobbe Björklund, vem annars, upp bakom en chanslös ÖSK-målvakt. Riktigt skönt och viktigt med en kvittering så snabbt. LBK trummade nu på och skapade chanser. Efter ett misstag i Örebroförsvaret i matchminut 14 fick Sebastian Jonsson bollen och spelade fram till Kalle Mårtensson. Kalle i sin tur hittade in till Tobbe, som kunde styra in bollen. 2-1 till LBK och nu hade nervknutarna släppt och många ville ha bollen. Hemmalaget har sedan ett antal lägen som smiter förbi Örebrokassen och vi väntar på ett 3-1 mål. Det kommer inte och första halvlek slutar 2-1. Chansmässigt känns det som en ganska jämn halvlek, även fast LBK hade mest boll och tryckte på.

I andra halvlek har Örebro mest boll och vinden i ryggen. LBK försvarar sig dock bra, men skapar inte mycket framåt. Närkingarna försöker trycka på, men kommer mest i enmansattacker, även fast de var nära att komma igenom ett par gånger. Från LBK´s sida blev det en riktig kämpahalvlek och man plockar fram den där attityden och moralen, som finns i det här underbara laget.

Kvitteringen kom ändå, men det måste till en vänsterhörna för att få hål på LBK laget. Målskytt Björn Buskkvist i minut 74 och med kvarten kvar behövdes det bara ett mål för bortalaget, så skulle Örebro ta direktplatsen till elitserien. Sanlöst spännande igen. Efter det lyfte LBK upp spelet och fick till ett par chanser. I den åttionde matchminuten drar Örebro på sig en utvisning och kort därefter skapar LBK tryck igen och anfallet ser ut att vara över. Bollen går ut till nyklippte och fantastiske Jonas Pettersson som skjuter ett skott långt utifrån. Bollen tar på en spelare och ställer helt Claesson i örebromålet, som i slow motion får se bollen med knapp styrfart passera mållinjen. 3-2 till de gulgröna och glädjefnatt på läktaren. Då tar Örebro timeout och flyttar upp folk i anfallslinjen.

Med fem minuter kvar av ordinarie matchtid dimper bollen ner i ljusdals straffområde och Björn Buskkvist klappar till på tennis och helt plötsligt är det 3-3 och gastkramande igen. Men i minut 87 avgörs matchen, då vår underbare gutt, Mathias Stavis, från nästan ingen vinkel alls ute till höger får in bollen. 4-3 och nu ska det väl ändå gå vägen. Örebro drar på sig ett par utvisningar i slutet och LBK kan hålla undan. När domaren blåser slutsignal exploderar hela Idrottsparken i Ljusdal och många springer ut på isen för att hylla våra hjältar. Vi är tillbaka i Elitserien och där ska vi stanna länge.

Så ställde LBK upp:

Målvakt: Jonas Svensson, Högerhalv: Niklas Eriksson. Högerback: Daniel Eriksson, Libero: Mattias Sand, Vänsterback: Jonas Pettersson, Vänsterhalv: Emil Melin, Mittfält: Oscar Jonsson, Jonas Engström och Sebastian Jonsson. Forwards: Tobias Björklund och Kalle Mårtensson. Avbytare: Niklas Strömberg (mv), Kevin Brown, Mathias Stavis, Micke Erhardsson och Daniel Rexin.

Publik: Otroliga 3108 personer. Många från Bollnäs, Edsbyn, Söderhamn och andra delar av universum. Tacka alla som var där och stöttade.

Hörnor LBK: 6 Örebro: 7

Utvisningar LBK:1x10. Örebro: 1x5 och 3x10.

Målen LBK: Tobias Björklund 2, Jonas Pettersson och Mathias Stavis.