Malmö Isstadion, 2019-01-18 19:00

IK Pantern - Västerås

Viktig drabbning väntar

Viktig drabbning väntar

Onsdag kväll drabbar Frillesås Bandy samman med Nässjö IF på Sjöaremossen med start 19.00. En match som kan sluta hur som helst och där vinnaren får lite mer andrum till kvalplatsen neråt.

Efter en knackig start av serien har Nässjö återhämtat sig en del med segrar mot bland annat Blåsut och nu senast mot Finspång. Men trots detta ligger man kvar precis ovanför kvalstrecket neråt på plats åtta med sina 16 poäng men bara en poäng efter Frillesås på 17, som i sin tur bara har en poäng upp till femteplacerade Finspång, 18, och där emellan Åtvidaberg, också med 18 poäng. Således ett riktigt getingbo att slås i för lagen placerade från fem till nio, och där även Blåsut och Mosserud kanske kan blanda sig i med sina 11 poäng.

Sedan säsongen 2003/04 har Frillesås och Nässjö mötts 17 gånger i seriesammanhang. Ofta har det varit jämna matcher men även några där något av lagen haft extra stor utdelning och den sammanlagda statistiken från dessa 17 matcher ger vid handen att Frillesås segrat vid sju, Nässjö vid sex och fyra slutat oavgjort. Senaste mötet i Stinsen Arena i Nässjö före jul slutade med Frillesåsseger med 5-3 efter mål av Fredrik Brandin, Ante Grip och Mattias Olausson.

I Nässjö hittar vi flera duktiga spelare där Patrik Styrbjörn och Magnus Karlsson sticker ut lite med tanke på deras Elitserierutin. Man har bra skyttar i form av Viktor Lindqvist, Adrian Emretsson och Adam Nicklasson som ofta träffar mål och skapar farligheter på fasta situationer. Man har även förstärkt en bit in i säsongen med ”vår” gamle pojkvärldsmästare Anders Johansson som efter några år i andra smålandsklubbar valde att gå tillbaka till Nässjö för att hjälpa till att stärka upp försvaret. Man är också ett kämpande lag som aldrig ger sig.

Frillesås kommer till spel efter en helt okej insats mot Tranås trots förlust. Kan man bara fixa till några detaljer så tror jag helt klart att en seger finns inom räckhåll. Hur laget ställer upp återstår att se vid matchstart men enligt senaste kontakten med lagledningen är alla hela och krya.

/Knubbe

Fredrik Brorsson2013-02-06 00:28:14
Author

Fler artiklar om Frillesås