Utsiktens BK - Ängelholm
0 - 1

Viktig seger efter svängig match
LBK vann toppmatchen mot Örebro på bortaplan med 8-7.

Ljusdals BK gjorde på lördagseftermiddagen en fantastisk laginsats och vann mot Örebro på bortaplan med 8-7. Efter dryga halvtimmen spelad såg det ut att bli en klar seger för LBK när man hade 5-0. Örebro kom dock tillbaka i den andra halvleken, men LBK lyckades via en heroisk insats hålla undan. Det var helt sjukt spännande på slutet, men så befriande när vi fick med oss båda poängen.

De första 38 minuterna som LBK presterade mot Örebro på bortaplan måste vara ett av det bästa som laget gjort sedan nystarten för några år sedan. Ett heltaggat lag med fullt fokus på vad man ska göra och vara effektiva när chanserna dyker upp.

LBK började bra och skapade chanser direkt. Efter fem minuter fick LBK straff och Tobbe klev fram och klappade till, men missade. Laget lät sig inte nerslås av det och i den nionde minuten kom ledningsmålet. Målskytt Kalle Mårtensson. 0-2 på hörna av Björklund i minut 11 och 0-3 av Kalle Mårtensson igen i minut 13 i ett friläge. Då tog Örebro timeout, men det hjälpte inte utan LBK fortsatte trumma på. 0-4 av Oscar Jonsson i minut 25 på riktigt hårt skott utifrån. Passning av Niklas Eriksson. 0-5 av Jonas Engström i minut 39, på passning av Tobias Björklund. Kort därefter 1-5 av Folkesson. 2-5 kom också innan halvtidsvilan på en hörna och det kändes ändå som det blev match igen efter överkörningen.

Och visst blev det match. 3-5 på hörna igen efter fem minuter i andra och nu var hemmalaget på gång. LBK försvarade sig, men var giftiga i kontringarna och det gav utdelning. Jonas Engström hittade Tobbe Björklund i minut 53 och sköna 3-6 kom upp på tavlan. Tobbe som nu börjar komma igång och ser bättre och bättre ut. 4-6 i samma minut av Lasse Buskqvist igen. Mathias Stavis utökade till tre måls ledning igen i minut 57 på passning av Kalle Mårtensson. 5-7 i minut 59. I minut 71 sköt Tobbe ettt skott och framför mål höll Kevin Brown sig framme och stötte in matchavgörande 5-8. Örebro reducerade sedan två gånger och med kvarten kvar stod det helt plötsligt 7-8. Hemmalaget jagade nu poäng och hade en del lägen, men LBK försvarade sig heroiskt. LBK ledningen tog timeout i minut 79 och det var nog bra det för att lugna ner det hela. Trots ett bra tryck från hemmalaget på slutet blev det inga fler mål och.LBK vann toppfighten på bortaplan mot Örebro. Det känns helt fantastiskt.

Så spelade LBK: Målvakt: Jonas Svensson, Högerhalv: Niklas Eriksson. Högerback: Daniel Eriksson, Libero: Mattias Sand, Vänsterback: Jonas Pettersson, Vänsterhalv: Sebastian Jonsson, Mittfält: Oscar Jonsson, Jonas Engström och Daniel Rexin. Forwards: Tobias Björklund och Kalle Mårtensson. Avbytare: Niklas Strömberg (mv), Kevin Brown, Mathias Stavis, Micke Erhardsson och Emil Melin.

Publik: 437 och många höll på LBK.

Hörnor LBK: 3 Örebro: 8

Utvisningar LBK: 1x10. Örebro: 2x10.

Målen LBK: Tobias Björklund 2, Kalle Mårtensson 2, Jonas Engström, Kevin Brown, Mathias Stavis och Oscar Jonsson.