Viktig seger för Hammarby hemma på Zinken

Äntligen en klar seger för Bajen som vann ödesmatchen mot Motala.

Hoppet om slutspel lever för det grönvita laget efter onsdagskvällens tvåpoängare mot Motala (seger 8-2). Det blev faktiskt inte mycket till match, Bajen gick ifrån till en tidig 2-0-ledning och när Fagerström stänkte in 3-0 från straffpunkten efter 23 minuter såg det nästan klart ut. Men att ta tremålsledningar för givet går inte att göra i bandy och inte när det kommer till Hammarby.

Motala fick kontakt innan paus, 1-3, men närmare än så skulle inte östgötarna komma. Bajen var stabila ikväll och kanske var det tack vare rotationerna i startelvan. Tränare Carl Malm skruvade lite på uppställningen, bland annat fick vi se Fredrik Larsson som libero (där Pavel Bulatov regerat hela säsongen). Ryssen förpassades till en backplats och där kom hans kvaliteter till pass på ett annat sätt. Både Larry och Bulatov är nog i sina nya positioner för att stanna.

Robin Sundin tog överraskande plats på det centrala mittfältet, inte helt fel med tanke på hans fina spelsinne och passningsklubba. Lucas Dalin tog hand om högerhalven och skötte den uppgiften bra.

Framåt hade vi en trio med Mossberg, Fagerström och Milerud som alla var med och bidrog och hittade varandra väl. 2+1 för Fager (båda målen på straff), två mål för Kappe och en assist för Mossberg. Ivan Lebedev både inledde och avslutade målskyttet där 1-0-målet går att veva på repris många gånger.

I och med segern och Brobergs förlust mot AIK går vi upp på en 10:e plats i tabellen med 21 pinnar. Den sista platsen som ger åttondelsfinal.

Vi har kvar att möta Edsbyn hemma på fredag och Sandviken borta på tisdag. Det blir ett race ända in på mållinjen!

Målskyttar Hammarby: Milerud x2, Lebedev x2, Fagerström x2, Sundin, D.Jansson